Magazin 16.12.2015.

8 neočekivanih upotreba laka za kosu koje štede novac

ČITANJE: 2 minute
Lak za kosu
Lak za kosu je koristan saveznik u friziranju, ali možete da ga upotrebite i na mnoge druge načine u domu. Otkrijte kako možete da iskoristite lak za kosu, uštedite vrijeme i novac.

1. Produžava trajanje božićnog vijenca
Vijenci od svježih grančica jelke počinju da gube svoju svježinu već nedjelju dana nakon kupovine. Da biste im produžili trajnost, poprskajte iglice lakom za kosu.

2. Produžava svježinu cvijeću
Ljudi koji obožavaju cvijeće žele da im dekorativni buketi potraju što duže. Malo laka za kosu s unutrašnje strane lišća, peteljki i latica pomoći će vam u tom naumu.

3. Ubrzava sušenje laka za nokte
Nemate vremena da čekate da vam se osuši lak za nokte? Pošpricajte ga s lakom za kosu i tako ubrzajte ovaj proces. Lakom za kosu možete fiksirati i make-up od razmazivanja. Isto tako, njime možete da očistite mrlju od laka za nokte na drvenim površinama.

4. Čisti mrlje od mastila

Jeste li bili neoprezni s hemijskom olovkom, pa sada imate mrlju od mastila na svojoj odjeći? Ne brinite, poprskajte mrlju sa sprejem za kosu, i mastilo će se lakše ukloniti s površine.

5. “Pomlađuje” zavjese
Ako želite da vam zavjese izgledaju novo, poprskajte nekoliko slojeva laka za losu na njih. Pustite da se osuši jedan sloj, prije nego što ponovo aplicirate sprej.

6. Zaštitiće umjetnička djela
Iz veće udaljenosti aplicirajte malo laka za kosu na umjetnička djela svojih mališana, i tako ih spasite od uništavanja i razmazivanja boje.

7. Odbija insekte 
U hitnim situacijama lak za kosu može da posluži za odbranu od insekata.

8. Fiksira ukosnice
Stavite lak za kosu na ukosnicu, pa ih onda stavite u kosu. Lak za kose imaće ulogu ‘fiksatora’, a ukosnice vam neće tako često ispadati s glave.

(Zadovoljna.hr)