Magazin 15.06.2022.

DEBITANTI U KAMENOJ KUĆI: Aleksandra Škrbić predstavila singl, a Nenad Bosnić roman

ČITANJE: 2 minute

U prostoru Kamene kuće na tvrđavi Kastel sinoć je održana dvostruka, muzičko-književna promocija na kojoj je talentovana banjalučka muzičarka Aleksandra Škrbić (Andra Kiddo) predstavila je svoj debitantski singl i video-spot, dok je autor Nenad Bosnić promovisao svoj debitantski roman “Trosvijet”.

Andra Kiddo je alijas Aleksandre Škrbić, muzičarke koja je nakon dugogodišnje karijere u klupskim bendovima objavila svoj prvi autorski singl naziva “Saundtrek noći”.

Pjesma elektropop žanra predstavljena je, po riječima Škrbićeve, kao “getavej stvar”, odnosno saundtrek za bijeg iz kolotečine svakodnevice u nepoznato, drugačije, potencijalno bolje, ali i realno neizvjesno sutra.

– Za muziku i aranžman zaslužni su Nemanja Ristić X i MarkoStc, dok je za spot najzaslužnija režiserka Sonja Savić, koja je od početka bila aktivno uključena u kreativni proces i pronalazila vrhunska rješenja za sve izazove na koje smo nailazili u procesu realizacije – istakla je ona tokom svog obraćanja prisutnima koji su potpuno ispunili prostor kamene kuće.

Tekst pjesme je djelo Nenada Bosnića, koji je tokom ovog događaja promovisao i svoj debitantski roman nazvan “Trosvijet”

– U pitanju je svojevrsni inverzni “roud trip”, u čijem fokusu su tri glavna lika, od kojih dvoje piše nešto – jedno scenario za film, a drugo grafičku novelu. Ovi “njihovi radovi” su štampani kao dodatak osnovnom romanu, bonus štivo za one kojima centralni roman bude dovoljno interesantan da čitaju dalje, jer taj segment zajedno sa pomenutim dodacima suštinski čini jednu tematsku cjelinu -rekao je Bosnić pojasnivši zanimljivi koncept svog prvenca.

Specifičan ambijent kamene kuće obogatila je izložba fotografija Stefana Tomića i kadrova zabilježenih kamerom direktora fotografije Saše Savičića, nastalih tokom snimanja spota ali i ilustracija za roman “Trosvijet” čiji su autori Dejan Šijuk, Nataša Konjević i Nina Ninković Gašić.

Roman „Trosvijet“ će se ove sedmice naći u prodaji u knjižarama Kultura i Ramajana, dok je muzički spot “Saundtrek noći” objavljen na “Jutjubu”, a istoimeni singl će se uskoro moći poslušati i na digitalnim servisima “Dizer” i “Spotifaj”, piše Glas Srpske.

(SB)

Oznake: Kamena kuća