Izbori 2024 09.09.2024.

Bosančić: Grijanje u Banjaluci mora biti kvalitetnije i jeftinije

ČITANJE: 1 minuta

Došlo je do značajnog pojeftinjenja energenata poput drva i peleta, pa zbog toga smatramo da je krajnje vrijeme da dođe i do korekcije cijena grijanja u našem gradu, poručio je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

Bosančić, a koji je nosilac liste DEMOS na lokalnim izborima u Banjaluci, kaže da građani već godinama plaćaju previsoke račune za grijanje i da tome treba stati na kraj.

-Cijena grijanja u Banjaluci je previsoka, a dok se kvalitet usluge često ne podudara s cijenom. Svake zime suočavamo se s istim problemima – pucanje cijevi, neadekvatna isporuka toplote, te naselja i ulice koje ostaju bez grijanja u najhladnijim danima – ističe Bosančić. Zato zahtjeva da se već sada krene sa testiranjem sistema grijanja,
kako bismo izbjegli neprijatnosti koje se ponavljaju iz godine u godinu.

-Vjerujemo da u Eko toplani nešto trenutno poduzimaju, ali ovaj tempo do sada nije bio dobar. Ne smijemo dozvoliti da se u decembru suočimo s kriznim situacijama u kojima brojni građani ostaju bez grijanja. Gradski budžet izdvaja dovoljno sredstava za ove svrhe, a građani uredno plaćaju svoje račune.

Stoga, zaslužujemo kvalitetno i efikasno grijanje kao osnovni uslov za normalan život – poručuje Bosančić.

Oznake: izbori 2024