Izbori 2024 12.09.2024.

Kuprešak: Miličević i Stanković Teslićane koštali oko milion maraka za 12 godina

ČITANJE: 2 minute

Za lična primanja u proteklih pet godina Opštinska uprava Teslić izdvojila je 46 miliona maraka iz opštinskog budžeta, a za posljednjih 12 godina oko milion maraka samo za plate aktuelnog načelnika opštine Milana Miličevića i njegovog zamjenika Milovana Stankovića, pokazalo je to istraživanje Mladih socijaldemokrata.

Mladi kažu da ovi podaci Teslić čine lokalnom zajednicom koja ima jednu od najskupljih administracija u Republici Srpskoj.

„Prije 12 godina, kada je SDS došao na vlast, u Opštinskoj upravi Teslić bilo je 99 zaposlenih, a sada ih je čak tri puta više. Samo plata načelnika opštine mjesečno je neto oko 6.300 KM, a bruto oko 10.200 KM. Istovremeno, prosječna plata radnika opštine je tek oko 1.200 KM neto“, kaže predsjednik MSD Teslić David Kuprešak.

Kupreška dodaje da je Miličević svoju platu povećavao iz mandata u mandat.

„I tako je ukupno za 12 godina samo na njegov račun po pitanju plate opština isplatila oko 576.000 KM. Plata njegovog zamjenika, Milovana Stankovića je oko 4.250 KM neto. Tako da smo, mi Teslićani, za ovih 12 godina samo za plate Miličevića i Stankovića dali oko milion maraka“, poručio je David Kuprešak.

Istraživanje je dalje pokazalo, kaže, da je u Tesliću u posljednjih 12 godina potrošeno oko 300 miliona maraka iz opštinskog budžeta.

„Lokalna vlast u Tesliću, za 12 godina, imala je – 300 miliona maraka narodnog novca u svojim rukama. Sa 300 miliona uspjeli su samo našminkati naš grad i dobro napuniti svoje džepove“, kaže Kuprešak, prenosi Teslićki glas.

On je poručio da se, po njegovom mišljenju, sa 300 miliona maraka, domaćinskim radom, moglo uraditi mnogo više na infrastrukturi i drugim važnim pitanjima za stanovništvo.

Oznake: izbori 2024, SNSD