Izbori 2024 18.09.2024.

Kondić (NF): Stanivuković sad otkriva kriminal na groblju, a ćutao je tri godine

ČITANJE: 1 minuta

“Gradonačelnik u zadnjim danima kampanje otkriva kriminal u Gradskom groblju, a za sve to je znao i ćutao tri godine”, rekao je Nemanja Kondić, odbornik u Skupštini grada Banja Luka.

Kondić podsjeća da su do zadnje godine mandata gradonačelnik i SPS bili koalicija, te da je bivši direktor Grbić iz SPS-a je bio izbor Gradonačelnika.

“Dok je bio njegov koalicioni partner nije htio da se petlja u njegov rad, branio je svojim odbornicima da diskutuju negativno o tome. Znao je da su izvještaji fingirani i upozoravali smo ga svi na to. Groblje predaje izvještaj gradonačelniku i skupštini svake godine i sad hoće da nas ubijedi da se ništa nije primjetilo 3 godine, te da se odjednom otkrio kriminal u Groblju”, rekao je Kondić.

Kondić dodaje da od ukazivanja na kriminal niko nema ništa, te poziva gardonačelnika da podnese krivične prijave protiv odgovornih. Dodaje i da je gradonačelnikovo ponašanje licimjerno, jer svoje kadrove štiti i pokriva na sve načine, a ukazuje na njihov kriminal tek kad mu okrenu leđa.

“Pitam gradonačelnika kada će objaviti i da sadašnji direktor Groblja, Aleksandar Milaković krši zakone? Hoće li to uraditi kad mu ovaj okrene leđa ili je spreman to učiniti sada? Dovoljno je otvoriti javne nabavke, pa vidjeti da je posao nabavke kamena Milaković namjestio svom puncu, koji je vlasnik firme Nil komerc, a koja se uopšte ne bavi tom djelatnošću, nego prodaje alat i mašine. Ili to gradonačelnik opet ne vidi, jer je Milakovićeva žena sekretarica u njegovom kabinetu? Provodino je, ali lažni opozicionar ne odustaje od izbornih manipulacija,” zaključuje Kondić.