Izbori 2024 18.09.2024.

ŠOBOT: Vratićemo Kupusište u prvobitno stanje

ČITANJE: 2 minute

“Banjaluka će izgledati onako kako žele Banjalučani. Zato ćemo vratiti Kupusište u prvobitno stanje. Naša vizija je da Centar 1 bude primjer urbanog razvoja u Banjaluci, gdje su svi dijelovi grada ravnomjerno tretirani i građani zadovoljni svojim životnim okruženjem”, rekao je kandidat za gradonačelnika Banjaluke, dr Nikola Šobot, večeras na tribini u Centru 1.

„Pokrivanje Crkvene od pijace do ušća Vrbasa je jedan od prioriteta, jer ovo naselje zaslužuje čistu i uređenu rijeku,“ rekao je Šobot, dodajući da su “problemi poput sanacije trotoara u ulici Milana Rakića i uklanjanja rupa na trotoarima u ulici Nikole Pašića nešto što gradska uprava mora rješavati bez odlaganja”, rekao je on.

Šobot je istakao da Centar 1 mora biti mjesto gdje će se svakodnevni problemi rješavati odgovorno i brzo, jer su infrastrukturni problemi naselja od vitalnog značaja za funkcionisanje cijelog grada.

“Ne možemo bježati od odgovornosti. Ušao sam u politiku sa željom da nešto donesem, i u svakom projektu koji budemo realizovali, vodiće nas isti principi – odgovornost, stručnost i posvećenost,“ emotivno je poručio Šobot.

„Banjaluka nije samo grad, to je dom, i kao što sam odgovoran za živote pacijenata kao ljekar, osjećam jednaku odgovornost prema svakom građaninu Banjaluke“, dodao je on.

Šobot je takođe istakao potrebu za rješavanjem problema kanalizacije u ulici Sime Šolaje i uređenjem fasada zgrada, kako bi naselje izgledalo pristojno i funkcionalno.

„Rješavanje mjesta za kontejnere i izgradnja rampi za osobe sa invaliditetom u ulici Nikole Pašića mora biti prioritet, jer svi građani zaslužuju jednaku dostupnost osnovnim uslugama,“ dodao je Šobot.

Šobot je zaključio da će, kao budući gradonačelnik, raditi na rješavanju ovih problema zajedno sa građanima, jer „pobijediće Centar, pobijediće Banjaluka!“