Izbori 2024 19.09.2024.

Čubrilović Stamenić (NF): Nijedna strana ne smije biti amnestirana u vezi sa Gradskim grobljem

ČITANJE: 2 minute

„Posljednjih dana odvija se prava drama na relaciji gradonačelnik Draško Stanivuković – bivši direktori JKP „Gradsko groblje“, Željko Grbić i Ratko Jokić. U javnosti su se baš sada, nekoliko dana pred izbore, pojavile ozbiljne optužbe u vezi sa nezakonitim radnjama bivšeg rukovodstva, ali je potrebno ukazati i na niz neregularnosti koje prate imenovanje i rad trenutnog direktora, Aleksandra Milakovića, jer ni jedan ni drugi ne smiju biti amnestirani odgovornosti za kršenja zakona i zloupotrebu službenog položaja“ – kazala je ovo Bosiljka Čubrilović Stamenić, član Predsjedništva Narodnog fronta.

Ona je upitala gradonačelnika Stanivukovića da li je i direktorska fotelja porodično nasljedna?

„Iako za imenovanje na mjesto direktora preduzeća „Gradsko groblje“ nije ispunjavao uslove, Stanivuković je imenovanje Milakovića na mjesto v.d. direktora pravdao rečenicom „pravda je spora, ali ipak dostižna“, aludirajući na to da je Milakovićev otac nekada bio direktor ovog preduzeća“- kaže Bosiljka Čubrilović Stamenić.

Ona ističe da je vrlo brzo nakon imenovanja, poslove u vrijednosti od preko 200.000KM dobila je kompanija „NIL komerc“, koja je u svojini porodice njegove supruge, ujedno i sekretarice odlazećeg gradonačelnika.

„Javne institucije ne smiju biti poligon za politička prpucavanja, a pred zakonom treba da odgovaraju svi oni koji su zloupotrijebili službeni položaj, bilo da su to bivši direktori Grbić, Jokić, ili aktuelni direktor Milaković“- istakla je Bosiljka Čubrilović Stamenić.

Ona je na kraju kazala da je i sam gradonačelnik Stanivuković upoznat sa svim činjenicama.

„Njegovo ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije na ovakvo sprovođenje javnih nabavki predstavlja jasan signal da se politika pogodovanja i nepotizma u ovom preduzeću nastavlja i za vrijeme novog direktora koji dolazi iz njegovih redova, i u čiju se čast i poštenje danas kune“- zaključila je Bosiljka Čubrilović Stamenić.