Izbori 2024 21.09.2024.

PREPUNA SALA NA SKUPU DEMOS-a U DRAGOČAJU: Jasna poruka kandidata – Problemi sa vodom i saobraćajna infrastruktura se moraju riješiti

ČITANJE: 3 minute

Društveni dom u Dragočaju, gdje je sinoć održana predizborna tribina DEMOS, bio je popunjen do posljednjeg mjesta. Kandidati ove liste jasno su stavili do znanja da se krucijalni problemi u ovom naselju, ali u cijeloj Banjaluci moraju riješiti što prije, te za iste ponudili efikasna rješenja.

Nosilac odborničke liste DEMOS-a za Grad Banjaluku Boran Bosančić, istakao je ovom prilikom da Dragočaj ubrzano raste, te da treba riješiti problem vodosnabdijevanja kao i saobraćajnu infrastrukturu.

-Takođe, u Dragočaju se nalazi veliki broj zanatskih radionica, što svakako pridonosi punjenju budžeta Grada i Republike, prema tome mislimo da te ljude svakako treba podržati u smislu da se bolje gradi putna infrastruktura, da se grade ulice, a ono što ne želimo u naredne četiri godine to je da Dragočaj bude bez vode. Vidjeli ste da je ove godine često bilo redukcija, da Dragočaj nije imao uredno vodosnabdijevanje, što ne smije da se desi u narednom periodu, jer zaista broj stanovnika i građani to ne zaslužuju – ističe Bosančić.

Miroslav Tadić kandidat ove stranke za odbornika smatra da najveći problem mještani imaju sa vodom, a situacija je posebno bila kritična ovog ljeta.

-To se mora mijenjati, i DEMOS zna kako – poručio je Tadić, te dodao da će ukoliko ga građani izglasaju, uraditi sve što može da se taj problem rješi jednom za sva vremena.

Radmila Kocić Ćućić, kandidatkinja DEMOS za odbornicu u banjalučkom gradskom parlamentu, napomenula je da ova stranka ima kvalitetna rješenja u svim oblastima, gdje se posebno izdvaja briga o porodici.

– Ono za šta ću se ja zalagati, to je podrška porodici, podrška majkama, podrška djeci. Mi znamo das u vrtići, zdrav spoj roditeljstva i rada, i želimo da djeca imaju priliku da odrastaju u onom okruženju u kojem je potrebno da bi razvili svoje potencijale, zato će jedno od mjesta gdje ćemo otvoriti vrtić, sigurno biti Dragočaj – kazala je Radmila Kocić Ćućić.

Dragana Bogdanović, kandidatkinja naše stranke i mještanka Dragočaja ukazala je i na to da upis djece u vrtiće predstavlja veliki problem.
-Stvarno je puno postojećih problema o kojima može da se priča, ali evo ja ću da se osvrnem na jedan od njih, jer sam prije svega ovoga majka, a to je nedostatak mjesta za upis djece u vrtiće. Smatram da je to jedan veliki problem koji treba da se rješava. Mi smo veliko naselje, a naravno tu su i naše komšije iz Ramića, Prijakovaca, Mišinog Hana, Ivanjske i ostalih gdje je puno djece vrtićkog uzrasta kojima su potrebna mjesta u vrtiću. To je jedan veliki cilj naše stranke koji se ne može ostvariti bez vas i vaše podrške – istakla je Bogdanvićeva.

Jedan od problema za čije će se rješenje DEMOS posebno zalagati je izmještanje deponije iz Ramića.

-Ukoliko nam građani daju povjerenje, i dobijemo tri odbornika, mi ćemo sigurno u narednom periodu, odnosno naredne četiri godine izvršiti novu lokaciju i preseljenje deponije, a ovu konzervirati – ističe naš kandidat za Gradsku skupštinu, Željko Savić.

Pred mnogobrojnim mještanima Dragočaja kandidati DEMOS-a za novi saziv Skupštine Grada Banjaluka ponudili su rješenja za goruće probleme u ovom mjestu. Gromoglasni aplauzi i veliki odziv ljudi dodatni su vjetar u leđa, ali i dokaz da ova stranka donosi ispravne odluke i bori se za interese svog naroda.

Oznake: izbori 2024