Izbori 2024 21.09.2024.

Žunić: Derventa grad vrijednih ljudi i domaćina

ČITANJE: 1 minuta

Igor Žunić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gostujući u emisiji Karavan RTRS, koja se danas emitovala iz Dervente, rekao je da ovaj grad krase vrijedni ljudi, privrednici i domaćini.

– Našu lokalnu zajednici krasi velika zaposlenost stanovništva u realnom sektoru, njih oko 88 odsto, dok je svega 12 procenata zaposlenih u administraciji. Kada se ranije odlučilo za podršku privrednom sektoru, to nam je donijelo da u Derventi imamo 34 firme sa većinskim stranim kapitalom, dok je prisutan i značajan broj privrednih subjekata sa domaćim kapitalom. Očekuje nas u narednom periodu moderniji i savremeniji napredak u različitim oblastima, jer se sa zapada javljaju novi investitori koji ovdje pokušavaju da nađu svoje mjesto i mislim da će nam se ukazati potreba za novim radnicima iz drugih opština – rekao je Žunić.

On je istakao da Derventa zaslužuje još više u svakom mogućem obliku, te istakao da u narednom periodu očekuje veću podršku državnih institucija.

– Cilj nam je da Derventa postane značajan centar u regiji, ne samo u privrednom, nego i u kulturnom, duhovnom i sportskom sportskom smislu – istakao je Žunić.