Izbori 2024 21.09.2024.

Boško Latinović (DNS): Više pažnje posvetiti sportu i zdravijem razvoju mladih

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki sportisti i sportski klubovi su kroz istoriju u naš grad donijeli mnoštvo trofeja i osvojenih medalja, što je Banjaluku proslavilo širom Evrope i svijeta, ali da bi danas mogli uopšte i da razmišljamo o takvim značajnijim uspjesima banjalučkog sporta neophodna su veća izdvajanja za sport, sportske klubove i talentovane sportiste, ali i veći kapaciteti za treninge kako bi što više mladih, od najmanjeg uzrasta, bilo usmjereno putem zdravog odrastanja kroz sport, takmičenja i nova prijateljstva.

Istakao je to Boško Latinović, kandidat Demokratskog narodnog saveza (DNS- Nenad Nešić) za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, koji se i sam gotovo cijeli život bavi sportom, tačnije karateom, u kojem je kao takmičar postigao sjajne rezultate, a danas je angažovan kao predsjednik skupštine i jedan od trenera u Karate klubu „KASTEL“ iz Banjaluke, koji već godinama okuplja mališane svih uzrasta koji kod njega uče prve karate korake, a neki od njih su već i osvajači brojnih medalja. U profesionalnom životu, ovaj diplomirani pravnik angažovan je kao direktor Republicke Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme Republike Srpske, a prethodno je radio kao rukovodilac u Javnom preduzeću „Putevi Republike Srpske“, te u MUP-u Srpske. Boško je rođen 1985. godine, oženjen je i otac je jednog djeteta.

„Ono što je mene opredjelilo da se kandidujem na ovim izborima je činjenica da bi svojim eventualnim učešćem u radu buduće gradske skupštine, ako dobijem dovoljan broj glasova, mogao uticati da se popravi sadašnje loše stanje kada je u pitanju sport Banjaluke i izdvajanja za sport“, rekao je Latinović i dodao da će ova stranka, kada je u pitanju Banjaluka, podržavati svaku politiku koja bude u interesima građana i grada, te da neće voditi politiku podjela, a to poručuje I njihov slogan “Složno za Srpsku”.

Oznake: izbori 2024