Izbori 2024 21.09.2024.

Ješić: Stanivuković se javno hvali ukidanjem parking mjesta od kojih je Grad ima dobit

ČITANJE: 1 minuta

„Stanivuković se javno hvali da je ukinuo više od 500 parking mjesta od kojih je dobit ostvarivao Grad i predao ih u ruke tajkunima (čitaj Kaji)“, izjavila je Dijana Ješić, odbornica Narodnog fronta u Skupštini grada, te dodala:

„Juče je u jednom intervjuu otišao korak dalje i najavio još 500 parking mjesta, zamislite gdje – pa u čuvenoj Kajinoj rupi (gdje kvadrat stana košta preko 5.000KM), a sav profit će vjerovatno ići Kaji. Isti slučaj je bio i sa parkingom na Staroj autobuskoj stanici, gdje je Stanivuković pravio proteste i performanse, a danas je to jedan od najskupljih parkinga u gradu od kojeg Grad nema nikakav profit. Građani su to prepoznali i to je jedan od najpraznijih parkinga u gradu.“

Ješićeva podsjeća da je Stanivuković najavio i da će dozvoliti privatniku (čitaj tajkunu) da gradi garažu, a da mu Grad poslije odobrava da tu naplaćuje parking – još jedno izbijanje novca iz budžeta Grada i davanje u ruke privatniku.

„Saobraćajna revolucija sve više i više uzima maha, a bojim se da poslije ovakve vlasti, ništa neće ostati, krajnje vrijeme je da pokušamo spasiti što se spasiti da“, zaključuje Ješićeva.