Izbori 2024 21.09.2024.

Šobot: Krupa na Vrbasu je ponos cijele Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, dr Nikola Šobot, danas je nastavio svoju kampanju u Krupi na Vrbasu, mjestu koje predstavlja jedan od najvećih turističkih potencijala Banjaluke i cijele Republike Srpske.

Sa mještanima je razgovarao o potrebama i mogućnostima za dalji razvoj Krupe, naselja koje mjesečno posjeti čak 10.000 turista iz cijelog svijeta, a koje je od UN i Svjetske turističke organizacije uvršteno među najljepša sela svijeta.

“Krupa je 25 kilometara udaljena od Banjaluke, ali mora biti na samom vrhu liste prioriteta kada govorimo o razvoju i ulaganjima. Ovo mjesto nije samo turistički biser, već i simbol naše prirodne i kulturne baštine. Srce Banjaluke kuca i ovdje, u netaknutoj prirodi Krupe, i taj potencijal moramo iskoristiti”, rekao je Šobot.

Krupa, sa svojih 2.000 stanovnika, mjesto je značajnog privrednog razvoja, ali i dom mnogih koji rade u inostranstvu ili su nastanjeni u Banjaluci.

“Moramo osigurati da Krupa na Vrbasu postane još jača i povezanija sa gradom. Ovdje ne smijemo dozvoliti stagnaciju, već naprotiv, moramo nastaviti sa razvojem infrastrukture i podrškom lokalnim firmama koje već doprinose rastu ovog kraja”, dodao je Šobot.

Posebno je istakao značaj ulaganja u održavanje kulturnih i sportskih manifestacija koje se ovdje održavaju, kao i potrebu za daljim jačanjem turizma.

“Manastir Krupa, kao jedan od najposjećenijih vjerskih objekata u Republici Srpskoj, simbol je ne samo vjerskog, već i kulturnog i istorijskog naslijeđa našeg naroda”, naglasio je Šobot.

Na kraju, Šobot je zaključio: „Krupa na Vrbasu je ponos Banjaluke i cijele Republike Srpske. Njena ljepota, snaga i potencijal su nemjerljivi i samo odgovorna uprava može osigurati njen dalji rast. Pobijediće Krupa, pobijediće Banjaluka!“