Izbori 2024 22.09.2024.

Drljača: Težimo napretku i nudimo rješenja

ČITANJE: 4 minute

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Novi Grad Miroslav Drljača očekuje da će na lokalnim izobrima u oktobru dobiti podršku građana za treći mandat kako bi bili nastavljeni razvojni projekti, te da ova stranka u lokalnom parlamentu ima 10 odbornika.

Drljača je rekao Srni da je SNSD najjača i najorganizovanija politička stranka u Novom Gradu koja već 18 godina ima skupštinsku većinu.

– Planski pokušavamo da osmislimo razvoj opštine. Donijeli smo strategiju razvoja koja je glavni planski dokument – rekao je Drljača.

On kaže da je na realizaciju projekata u ovoj lokalnoj zajednici proteklih nekoliko godina uticalo i to da su svake godine vremenske nepogode pričinjavale štetu koju je trebalo sanirati.

– Težimo napretku i želimo da riješimo probleme. Naš akcenat je na vodosnabdijevanju i izgradnji puteva. To je nešto gdje imamo rezultate i imamo viziju kako da to uradimo – istakao je Drljača.

On smatra da je opozicija u Novom Gradu u krizi te da je pobjeda SNSD-a nesporna.

– Mi ne obećavamo projekte vrijedne 300 miliona KM jer je to neozbiljno. Mi obećavamo ono što možemo ispuniti, a to su ulaganja pet do sedam miliona godišnje. Držimo se pravca gdje težimo stvaranju povoljnog ambijenta za privredne subjekte – rekao je Drljača i podsjetio da ova opština ima BFC standard povoljnog poslovnog okruženja.

On kaže da je i dalje u planu podrška privrednicima, obezbjeđivanjem stimulativnih mjera i podsticaja.

– Drugi segment je želja da se naši građani dobro osjećaju u Novom Gradu, da pokušamo da što je više moguće riješimo infrastrukturne i komunalne probleme. Osim toga, tu je problem Trgovske gore i to su naša strateška pitanja – naveo je Drljača.

On je napomenuo da i dalje za realizaciju projekata očekuje podršku institucija Republike Srpske.

– Mi u proteklih osam godina nismo imali problema sa budžetom. Budžet nije bio blokiran i nismo bili u situaciji da ne možemo izvršavati obaveze. Finansijska disciplina je odluka Opštinske uprave i vjerujem da će tako i ostati. S druge strane, trudimo se da obezbijedimo što više sredstava od viših nivoa vlasti – rekao je Drljača.

On kaže da je da je sada izvjesno da će Novi Grad biti na koridoru auto-puta.

– Mislim da imamo dovoljno mogućnosti. Mijenja se i raspoloženje naših građana i dijaspore kada je u pitanju ostanak u Novom Gradu. Sad je sve više onih koji žele ostati – naglasio je Drljača.

On kaže da je turizam značajna šansa za Novi Grad, te da očekuje da će uskoro biti riješeno pitanje smještajnih kapaciteta.

– Mi znamo šta bi to trebalo da se uradi i pokušavamo da odredimo prioritete. Svjesni smo da su za rješavanje nekih problema potrebna višemilionska ulaganja. Realno radimo koliko možemo. Znamo da nam nema prečih stvari od vodosnabdijevanja i jačanja segmenata privrednog života – poručio je Drljača.

Kada je u pitanju problem Trgovske gore i namjera Hrvatske da u neposrednoj blizini Novog Grada skladišti radioaktivni otpad, Drljača ističe da je dobro da je u postupku izbor advokatske kancelarije koja će zastupati interese BiH.

– Mislim da imamo dobru argumentaciju da riješimo ovaj problem. Dobro je da je Hrvatska početak skladištenja sa 2024. godine pomjerila na 2028. godinu. Očekujemo da će se naći rješenje koje je najbezbjednije, a to je da se radioaktivni otpad ne vozi iz Krškog – kaže Drljača.

On kaže i da je cilj SNSD- u Novom Gradu da ova stranka ima načelnika i 10 odbornika u lokalnom parlamentu, te da su koalicioni partneri pokazali operdijeljenost da se napravi stabilna skupštinska većina.

– Ono što želimo jeste da se izbjegne težak rad Skupštine opštine i da učešće uzmu mladi odbornici. Vjerujem da će građani prepoznati šta je SNSD i da ćemo dobiti podršku. Na našoj listi su kandidati koje vole Novi Grad – naglasio je Drljača.

Drljača je rekao da politika opozicije, bojkot Skupštine opštine nije dobro prihvaćena kod građana, prenosi Srna.

Oznake: izbori 2024