Izbori 2024 22.09.2024.

Kresojević: Jelena Trivić ponovo obećava ono što smo već uradili

ČITANJE: 1 minuta

Nažalost, sada smo već navikli da gospođa Jelena Trivić obećava ono što je ova gradska administracija, kao što je slučaj sa besplatnim udžbenicima koji su dio njenog predizbornog programa. Tako je i danas Jelena Trivić izjavila da je potrebno uraditi studiju grijanja u Banjaluci.

Rekao je ovo Bojan Kresojević, gradski menadžer, ističući da je studija izvodljivosti modernizacije daljinskog grijanja završena u junu 2022. godine (slika 2).

“Trivićeva aludira da ova gradska administracija nije ponudila rješenje za bolje grijanje. Studija je pokazala gubitke vode od skoro 200.000 kubnih metara godišnje, odnosno 10 puta veći od normalnog. Na osnovu ovih nalaza prije 2 godine smo predložili Skupštini grada odluku o rekonstrukciji mreže. Međutim, politički partner Jelene Trivić u Skupštini grada, odnosno SNSD je blokirao ovaj projekat! Nisu dozvolili rekonstrukciju mreže u vrijednosti od 10 miliona KM, pri čemu smo obezbijedili grantovska sredstva u iznosu od 10 miliona KM. Jasno je da odbijanje ovakve odluke znači direktnu štetu građanima Banjaluke, jer se na taj način onemogućava bolje i jeftinije grijanje”, naveo je Kresojević na svom instagram nalogu i dodao:

“Predlažem da već sutra zakažete sjednicu, zajedno sa svojim SNSD-om, i da se usvoji ovo rješenje. Sa zadovoljstvom ćemo razmotriti i vaše amandmane, kojih je Narodni front imao 0 u političkoj istoriji u Banjaluci”.

On je napomenuo da zahtjev Eko Toplana  za promjenu cijena nije prihvaćen.

“U nedostatku argumenata i djela, svoju politiku ste sveli na velike riječi. Djela, ne riječi”, ističe Kresojević.

Oznake: izbori 2024