Izbori 2024 22.09.2024.

Ignjatovićeva od nadležnih traži odgovore: Manimo se prepucavanja, postavljam konkretna pitanja kao građanin i roditelj

ČITANJE: 2 minute

Smatram da politika treba da bude konstruktivna intelektualna rasprava, a ne da gledamo jeftina prepucavanja u stilu dvije babe preko tarabe.

Poručila je ovo Danka Ignjatović, član Socijalističke partije Srpske. Ističe kako kvalitetni prijedlozi nisu lična prozivka nekog, naprotiv, nijedan pojedinac nije važniji od institucije.

–Već drugi put na konstruktivne prijedloge o drustvenim pitanjima pojave se neke nepozvane, nepoznate osobe i odgovaraju nepitane. Ja ni sad ne želim da budem druga baba preko tarabe i da svodim tako važnu temu na lični nivo, zato ću postaviti pitanja, na osnovu kojih sam dala sve konstruktivne prijedloge za Dom omladine, u kom sam dio ekipe godinama unazad – poručila je ona.

Pita zašto u baletskoj sali i svlačionici u kojoj djeca i mladi imaju aktivnosti i prevlače se ima kamera? Da li je usvojena Omladinska politika za Grad Banjaluku? Koliko je sastanaka održano na tu temu? Šta je urađeno u skladu sa tim dokumentom, ako je usvojen?

Pita i da li je usvojen ijedan plan rada i finansijski izvještaj u proteklih nekoliko godina? Koliko je bilo omladinskih organizacija, a koliko ih ima sada, da tu borave i rade? Da li se termini mladima otkazuju zbog iznenadnih dogadjaja, koji nemaju veze sa Domom? Ko ih otkazuje, zašto?

Pita i da li se mladima ograničava termin boravka u prostorijama doma i na krovu, zakljucava se lift, a isti se krov daje za komercijalne žurke sa alkoholom, do ranih jutarnjih sati, sa liftom naravno?

Da li je bilo privatnih žurki i proslava, na kojima se recitovala poezija u ime rješenja na neodređeno, na istom tom krovu?

Šta se dešava sa kafićem u Domu, da li ima stručnih lica, plaćenih da pomažu zaposlenim? Zašto nije dozvoljena upotreba bine na krovu, nego zjapi prazna?

-Pitam kao građanka Banjaluke. Dom omladine je bio mjesto u kom sam radila sa mladima i gledala nekoliko generacija kako stasavaju u kvalitetne ličnosti. Mjesto na kom bih mirne duše sutra pustila i svoje dijete. Tako želim da bude ponovo – poručila je ona.

Oznake: izbori 2024