Izbori 2024 23.09.2024.

Trivić: Stanivuković i SNSD simbiozno za Izeta Beganovića

ČITANJE: 2 minute

Zvuči nevjerovatno, ali je istinito da su odbornici SNSD-a, zajedno sa odbornicima PDP-a, a na prijedlog Draška Stanivukovića, izglasali izmjenu dijela Regulacionog plana za uređenje obale Vrbasa kojom je Izetu Beganoviću, čovjeku sa međunarodne potjernice, koji je nedavno uhapšen, omogućeno da na obalama Vrbasa gradi dva stambeno-poslovna objekta od kojih je jedan od 14 spratova, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta na današnjoj pres-konferenciji.

Ona ističe da je do sada simbioza Stanivukovića i SNSD-a uključivala pogodovanje lokalnim tajkunima poput Kaje i Korićanca, Dodiku bliskih firmi poput Prointera, a sada je poprimila svoj najcrnji oblik. Dodaje da su na prijedlog Stanivukovića, uz njegov potpis, njegovi odbornici i odbornici SNSD-a zajedno izglasali pomenutu izmjenu regulacionog plana kojom se briše javna zelena površina na prostoru u naselju Borik neposredno uz rijeku Vrbas i ucrtavaju zgrade.

Trivićeva podsjeća da se u obrazloženju odluke koju je potpisao Stanivuković navodi da je podnosilac (Izet Beganović) inicijativom tražio planiranje dva kolektivna stambena objekta na dvije građevinske parcele, sa pratećim sadržajima (parking prostor i parterno uređenje), umjesto javne zelene površine, koja je predviđena važećim regulacionim planom. I da je takvu izmjenu regulacionog plana je usvojila gradska skupština, glasovima odbornika čuvene “simbioze”.

“Banjaluka o Izetu Beganoviću zna mnogo iz ratnog perioda, a nedavno je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u organizovanom švercu narkotika“, navela je Trivićeva, te se zapitala:

“Da li je to taj patriotizam simbiozne koalicije PDP i SNSD da ljudima osumnjičenim za najgore stvari kao što je preprodaja droge pogoduju i izlaze im u susret, te omogućavaju gradnju od novca koji je vjerovatno stečen na najgori mogući način i na muci nečije djece? Ili očigledno patriotizam Stanivukovića i onih koji su glasali za ovu odluku ima svoju cijenu?“

“Iz svega navedenog, jasno je zašto nijedna gradska vlast nije htjela da usvoji urbanistički plan, jer bi se time zaustavile ovako štetne izmjene regulacionih planova i onemogućila trgovina uticajem u korist tajkuna i lica sa potjernica“, zaključila je Trivićeva.