Izbori 2024 23.09.2024.

Radmila Kocić Ćućić: Posebnu pažnju posvetiti porodici i ulozi žene u njoj

ČITANJE: 2 minute

Organizacija žena Demos Banjaluka na čelu sa predsjednicom Radmilom Kocić Ćućić organizovala je druženje u Parku prirode Jaružani za sve dame ove stranke.

Tom prilikom promovisan je zdrav način života uz sportske aktivnosti, kao i kulturni program gdje su dame bile kreativne i iskazale svoj talenat.

Uz pozitivnu atmosferu i zabavno druženje, dame su imale priliku da iskažu svoj šarm, ali i da osvoje simbolične nagrade.

Predsjednica Organizacije žena Radmila Kocić Ćućić rekla je da posebnu pažnju žele da posvete porodici i ulozi žene u njoj.

– Želimo da radimo na adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti posebno na prevenciji, ekonomskom osnaživanju žena, jer podržavamo one koje imaju različite vještine i znanja, te ručno rade proizvode ili se bave nekim drugim kreativnim radom. Šaljemo ženama poruku da nisu same i da ih neko čuje i razumije bez obzira na starosnu dob – pojašnjava Kocić Ćućić.

Želimo omogućiti ženama da dodatno zarade, ali i da se dodatno obrazuju i usavrše kako bi svoje proizvode predstavile javnosti i samim tim stvorile sebi sigurniji izvor zarade.

– Najmlađa žena koja je bila sa nama juče je imala 18, a najstarija 82 godine. Neke žene su penzionerke, neke poljoprivrednice, domaćice, neke od njih žene sa ozbiljnim karijerama. Svaka od njih je aktivna članica Demosa bez obzira na privatne i poslovne obaveze. Naš moto je “zajedno možemo sve”. Mi želimo da proširimo i svijest o značaju učenja tradicionalnih načina izrade rukotvorina i njihovoj kulturnoj vrijednosti i identitetu – ističe Kocić Ćućić.

Sticanje novih znanja i vještina, unapređenje volonterskog rada, kao i dobra i pozitivna međusobna saradnja neki su od naših glavnih ciljeva. Podrška lokalne zajednice je krucijalna kako bi se što više žena pružila prilika da uvećaju svoju proizvodnju i obezbijede bolje uslove života. Takođe, želimo da unaprijedimo i socijalni život naših žena, samim tim stvorimo prostor za ostanak, ali i povratak mladih.

Druženju su prisustvovali i predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović i predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.