Izbori 2024 24.09.2024.

Vukomanović: Koliko se čeka pregled na UKC dok doktori spasavaju živote pred kamerama?

ČITANJE: 1 minuta

Umjesto da se fokusiramo na stvarne probleme u zdravstvenom sistemu Republike Srpske – nedostatak ljekara, lijekova, dugotrajna čekanja na preglede i operacije, te loše uslove u pojedinim krilima UKC – mi svjedočimo još jednom pokušaju jeftinog političkog marketinga.

Rekla je ovo poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tanja Vukomanović, komentarišući sve češće snimke na kojima ljekar kandidat SNSD-a na izborima spasava živote pacijentima.

– Dok se SNSD doktor snima kako “dočekuje” pacijenta sa infarktom, hiljade drugih građana čekaju na adekvatnu zdravstvenu njegu, boreći se sa nefunkcionalnim sistemom. Njih nema ko da dočeka, a nema ni kamere da zabilježi loše uslove u mnogim klinikama, kolone ljudi koji čekaju, nedostatak lijekova i ostale probleme… rekla je ona.

Dodaje da pacijenti nikada nisu smjeli postati dio predizborne kampanje, te postavlja pitanje: Koliko se čekaju pregledi kod dvojice doktora koji su odlučili da se posvete kampanji i spasavaju živote pred kamerama?

– Kada će se, umjesto kamera, pojaviti konkretni rezultati u poboljšanju zdravstvene zaštite za sve građane? Kada ćemo od ljekara koji se ovih dana bave tim kako poboljšati život građana Banjaluke, čuti kako možemo poboljšati zdravstveni sistem Republike Srpske i stanje u ustanovi koju već vode – upitala je Vukomanović.