Izbori 2024 24.09.2024.

Trivićeva pita: Zašto Stanivuković i SNSD ćute o Beganoviću i Eko toplanama?

ČITANJE: 3 minute

„Stanivuković i njegova simbiozna koalicija SNSD i PDP u Banjaluci smatraju da je najbolje da ćute na moje jučerašnje pitanje zašto su Izetu Beganoviću, licu osumnjičenom za šverc narkotika, a koji je nedavno i uhapšen, omogućili da gradi zgradu od 14 spratova na obali Vrbasa i zašto su izmjenom regulacionog plana glasali za brisanje javne zelene površine, a kojom je omogućeno Izetu Beganoviću gradnja dva stambeno-poslovna objekta na obalama Vrbasa“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivićeva i danas pita Stanivukovića i njegove odbornike, kao i odbornike SNSD-a isto: zašto su i pod kojim uslovima glasali za izmjenu dijela regulacionog plana i koja je cijena dizanja ruku za ovu izmjenu regulacionog plana, a kojom je Izetu Beganoviću omogućena gradnja stambeno-poslovnih objekata na mjestu na kojem je prijašnjim regulacionim planom bila predviđena javna zelena površina.

„Još jedno važno gradsko pitanje, a na koje ćute i SNSD i Stanivukovićev PDP je dopis Eko toplane u kojem su tražili subvencije od grada i odobrenje za poskupljenje grijanja ili grijanja neće biti, kako je zaprijećeno u njihovom dopisu koji su uputili Gradu“, rekla je Trivićeva, te dodala:

„Opet pitam Stanivukovića i SNSD zašto ćute o ovom dopisu?! Zašto pred građane nisu izašli već 1.6. ove godine, s obzirom na to da je dopis Eko toplane upućen 31.5. ove godine, i saopštili građanima da ne pristaju na ucjene Eko toplane? Ili i jedni i drugi štite svoje interese u ovom preduzeću, koje je kao i stara Toplana, postalo gutač narodnog novca.“

Trivićeva ističe da je Narodni front iznio svoj jasan prijedlog u vezi sa ucjenjivačkim dopisom Eko toplana, a to je da da nijedan fening iz gradske kase, niti poskupljenje ne smije biti tema dok se ne izvrši detaljna revizija poslovanja Eko toplana i utvrdi stvarna opravdanost njihovih zahtjeva. Dodaje da davanje novca na „lijepe oči“, a pogotovo poskupljenje ne smije više biti standardna praksa.

„Mi predlažemo i uradićemo to da grad na ucjene koje koje dobija od Eko toplana odgovori kontraprijedlogom, a to je da svako izdvajanje Grada ovom preduzeću ujedno predstavlja dokapitalizaciju, odnosno promjenu vlasničke strukture, jer ako Grad već izdvaja novac za to preduzeće, onda Grad treba i da upravlja tim preduzećem, odnosno da se pita i odlučuje, a ne da Grad i građani budu taoci i predmet ucjena Eko Toplana i privatnog kapitala“, naglasila je Trivićeva.

Ona kaže da možda Stanivuković i SNSD imaju bolje prijedloge u vezi sa Eko toplanom i problemom grijanja u Gradu, ali da ih nismo čuli, a grejna sezona je na pragu. Ili, pita se Trivićeva, i jedni i drugi misle o ovom, po Grad teškom problemu, da pričaju nakon izbora.

„Kako god bilo, ćutanje u oba ova slučaja dokaz je da nemaju odgovore na ova dva teška i strašna pitanja u kojem su zajedno i simbiozno oštetili građane Banjaluke, a dužni su ih građanima Banjaluke“, zaključuje Trivićeva.