Izbori 2024 24.09.2024.

DODIK: SNSD će pobijediti u 54 opštine, Rudo je jedna od njih

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Rudom da će SNSD pobijediti u 54 opštine u Srpskoj, a Rudo je na tom spisku.

On je pružio danas podršku kandidatu ove stranke za načelnika opštine Rudo Dragoljubu Bogdanoviću i kandidatima ove stranke za odbornike, navodeći da ova opština nije ista danas i prije četiri godine kada je SNSD preuzeo vlast.

“Podrška Dragoljubu i ovim mladim ljudima, jer malo koja opština ima ovakve mlade ljude i podrška svima u Rudom”, rekao je Dodik na izbornoj tribini SNSD-a.

On je dodao da će nakon faze privrednog razvoja Rudog, koja je u toku pažnja biti usmjerena ka razvoju ruralnih dijelova opštine.

“Imamo poseban plan sa Srbijom za ovaj kraj, koji će integrisati Rudo i Priboj. Bez obzira na formalna razgraničenja, Srbi danas imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju, svidjelo se to kome ili ne”, naglasio je Dodik i dodao da je Srpska formirana da bude nezavisna država, a ne priljepak Sarajevu.

Dodik je pozvao građane Rudog da podrže Bogdanovića za novi mandat kako bi se započeti poslovi i projekti mogli završiti.

Kandidat SNSD-a za načelnika Rudog Dragoljub Bogdanović istakao je da je programski cilj ove stranke otvaranje novih radnih mjesta u ovoj opštini, te naveo da je planirana izgradnja mosta preko Lima, koji bi spojio više od 2.000 stanovnika ove lokalne zajednice.

On je naglasio da je ove godine u kapitalne investicije u Rudom uloženo 1,3 miliona KM.

“Sve što je urađeno je rezultat predanog rada”, naveo je Bogdanović.

On je ocijenio da je tokom četiri godine urađeno mnogo, i to nakon deset godina uništavanja Rudog i ubijanja svake nade za opstanak.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Jovica Vidaković istakao je da pobjeda ove stranke u Rudom na narednim izborima znači i nova radna mjesta i investicije, dodajući da iza SNSD-a nisu prazne priče već djela.

“Prije četiri godine kada je SNSD došao na vlast u Rudom zatekli smo prazne ulice, uništene fabrike i nije bilo saradnje sa institucijama, a promjena koju smo obećali prije četiri godine sada je vidljiva”, poručio je Vidaković, prenosi Srna.