Izbori 2024 24.09.2024.

DODIK: Pale jesu i biće prijestonica

ČITANJE: 5 minuta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da Pale jesu i da će biti prijestonica Srpske u formalnom i suštinskom smislu imajući u vidu ulaganja vlasti Republike Srpske u ovo mjesto.

Obraćajući se na predizbornoj tribini SNSD-a na Palama, Dodik je rekao da u Pale dolazi sa obrazom imajući u vidu brojne projekte koji su ovdje završeni od kada ova stranka predvodi opštinsku vlast.

“Pale su uvijek bile u mom srcu i uvijek sam vodio računa da ovdje treba više da uradimo, tako smo se i ponašali, a to potvrđuje da vlasti Srpske nikada nisu odbile nijedan predloženi projekat i neće biti dok sam ja tu”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je u posljednjih 20 gdina u Pale uloženo više nego u čitavoj prethodnoj istoriji postojanja.

Najavljujući da će tako biti i dalje, Dodik je pozvao na podršku kandidatima SNSD-a za načelnika Pala Damjana Škipinu i gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubišu Ćosića, nosioca odborničke liste Boška Jugovića i sve ostale koji su na toj listi.

“Potrebne su nam mlade patriote potput Škipine, koji treba da pobijedi, jer mi vodimo odgovornu politiku”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, lista je puna mladih ljudi, patriota, onih koji žele da tu žive i da se bave odgovornom politikom.

On je naglasio da se od SNSD-a očekuje da i dalje nosi odgovornost jer je državotvorna stranka, stranka koja stvara i jača državu.

“SNSD u sebi ima državne i nacionalne odgovornosti, nosi odgovornu nacionalnu politiku, nije odustao od Republike Srpske i zato je veoma važno da budemo okupljeni oko odgovorne nacionalne politike”, rekao je Dodik i dodao da jedino jaka politička partija može da drži državu.

Ako nema države, Dodik kaže da onda nema ni slobode. “Mi kroz slobodu koju imamo danas na Palama i svakom drugom mjestu pokazujemo da smo spremni da branimo slobodu kroz izgradnju države”, naglasio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a zahvalio se svim građanima Pala za dugogodišnju podršku i međusobnu ljubav.

Kandidat za načelnika Pala Damjan Škipina rekao je da u naredne četiri godine Pale vidi kao prijestonicu Republike Srpske, ističući da ovo mjesto to zaslužuje jer su Srpska i njene institucije tu rođeni.

Zahvaljujući Dodiku, ali i svima drugima koji su podržali ovu inicijativu, Škipina je rekao da prijestonica znači više ulaganja, brži razvoj, veći privredni rast, znači da će iz budžeta Srpske biti izdvojen određen novac za razvoj Pala.

“Završićemo projekte koje smo započeli – Policijsku upravu, zgradu Fakulteta fizičke kulture i sporta, Muzej Republike Srpske. Evropska banka je odobrila kredit i od naredne grijne sezone imaćemo novu toplanu, a na mjestu dosadašnje napraviti zelenu oazu”, dodao je Škipina.

On je dodao da bi u naredne četiri godine Pale trebalo da budu povezane gondolom sa Jahorinom.

Najavljujući rješavanje smještaja za Kinoteku Srpske, Škipina je rekao da postoji obećanje predsjednika Srpske da će na Pale biti vraćeno sjedište Novinske agencije Republike Srpske – SRNA.

On je podsjetio da je samo kroz infrastrukturu u proteklih sedam godina Vlada Republike Srpske u Pale uložila 36 miliona, a opština 32 miliona KM, ne računajući Jahorinu u koju je uloženo blizu 150 miliona KM, Škipina je ukazao na potrebu da ovaj kontinuitet uz podršku Vlade i predsjednika Srpske bude nastavljen.

Škipina je izrazio zahvalnost i koalicionim partnerima, prije svega Ujedinjenoj Srpskoj, DNS-u, Republičkoj stranci Srpske, POKS-u i ostalima koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić istakao je da je ova stranka na čelu sa Dodikom jedina koja može da okupi narod i zbog čega godinama dobija povjerenje građana da štiti i razvija Srpsku u svim segmentima života.

Ćosić je istakao da su Pale centralna opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, u kojoj je stvorena civilna vlast Republike Srpske i donijete brojne važne odluke, te koja od 2016. godine, od kada njom upravlja SNSD sa svojim koalicionim partnerima ubrzano mijenja svoj izgled.

“Vidimo da narod Pala vjeruje, da su Pale već odlučile, da je ovdje pobjeda SNSD-a i našeg kandidata i da idemo u nove četiri godine borbe za Pale i Istočno Sarajevo”, zaključio je Ćosić.

Nosilac liste za odbornike u Skupštini opštine Pale Boško Jugović rekao je da SNSD na predstojećim lokalnim izborima očekuje maksimalnu pobjedu za odborničku listu i načelnika Pala, kao i gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

“Podrška Vlade i predsjednika Republike Srpske projektima na Palama je bila neprikosnovena i zato treba da nastavimo kontinuitet”, rekao je Jugović podsjećajući da su u prethodnih osam godina ovdje izgrađeni sportska dvorana, vodovodi, putevi, sa Vladom Srbije otvarane škole i vrtići, te da su započeti i planirani brojni drugi projekti koje treba završiti.

Izbornoj tribini u prepunoj sportskoj dvorani “Peki” prisustvovali su funkcioneri SNSD-a Radovan Kovačević, Staša Košarac, Aleksandar Goganović, nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Srpske Dragan Kalinić, kandidati za načelnike opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, te predstavici koalcionih stranaka u Palama, prenosi Srna.

“Kojiću neću oprostiti izdaju”

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras na Palama da kandidatu DEMOS-a za načelnika ove opštine Dejanu Kojiću nikada neće oprostiti jer je slavio kada je protiv njega podignuta optužnica što ne poštuje Kristijana Šmita.

Dodik je naveo da zna da je Kojić častio ljude jer je Dodik konačno na sudu.

On je naglasio da je to očigledan primjer izdaje Srpske i njenih institucija.

“Da znate da mu ja to neću oprostiti, to je u sferi nečega ljudskog”, rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a na Palama.