Magazin 25.09.2024.

Prevaranti glumili Bred Pita na internetu, uzeli ženama 325.000 evra

ČITANJE: 1 minuta

Španska policija uhapsila je pet lica koja su na internetu prevarila dvije žene za 325.000 evra putem imejla i naloga na aplikaciji “Vocap”, pretvarajući se da su holivudska zvijezda Bred Pit, saopšteno je iz Civilne garde.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni pronašli žrtve preko stranice za Pitove obožavaoce i uvjerili ih da imaju “sentimentalnu vezu” sa glumcem.

Pretvarajući se da su Bred Pit, prevaranti su, navodno, nagovorili žene da ulože novac u razne projekte koji ne postoje.

Jedna od žena, koja je iz Andaluzije, prevarena je za 175.000 evra, dok je druga, Baskijka, prevarena za 150.000 evra. Policija je uspjela da vrati ukupno 85.000 evra, prenijela je “Raša tudej”.

Policija je saopštila da su prevaranti koristili platforme za brze poruke i elektronsku poštu sve dok nisu uvjerili žene da se preko “Vocapa” dopisuju sa Pitom lično, koji im je obećavao romantičnu vezu i zajedničku budućnost.

Prevarene žene izvršile su brojne transakcije preko banaka, dok nisu shvatile da su prevarene. Tada su se obratile policiji.