Izbori 2024 25.09.2024.

NARODNI FRONT: Ko će građanima nadoknaditi štetu zbog viših, a neustavnih cijena parkinga?

ČITANJE: 1 minuta

Kao što je Narodni front i upozoravao, Pravilnik o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima, nezakonit je i neustavan, saopšteno je iz ove stranke.

– To je danas potvrdio i Ustavni sud Republike Srpske, koji je donio odluku da Pravilnik kojim su uvedene više cijene parkiranja na parkiralištima (koje su više do nevjerovatnih 200%) na području grada Banjaluka, nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske, Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Na ovaj problem su još prošle godine na pres konferenciji održanoj ispred Gradske uprave, ukazivale Dijana Ješić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i Bosiljka Čubrilović Stamenić, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Tada je Čubrilović Stamenić pojasnila da Gradonačelnik može Pravilnikom mijenjati ili proširivati zone parkiranja, ali ne smije da mijenja cijene bez odobrenja Skupštine, što je u ovom konkretnom slučaju učinjeno – ističe NF.

Iz Narodnog fronta postavljaju pitanje:

– Ko će građanima nadoknaditi štetu zbog viših, a neustavnih cijena parkinga, koju je gradonačelnik uprkos upozorenjima prouzrokovao svojim nezakonitim radom. Ili će se i za ovo gradonačelnik praviti mrtav, kao i na brojne svoje greške koje je napravio u svom mandatu?