Izbori 2024 27.09.2024.

Stanivuković odgovorio Benjamini Karić

ČITANJE: 1 minuta

Bolje biti banjalučki srednjoškolac, nego sarajevski falsifikator, što ste Vi Benjamina. Vi koji ste spomenik Stefanu Tvrtku I Kotromaniću postavili preko noći, tajno i bez potrebnih dokumenata, dok smo mi u Banjaluci spomenik postavili pod suncem, vedrim nebom i pred Bogom, onakako kako dolikuje, da ga cijeli svijet vidi.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odgovarajući sarajevskoj gradonačelnici Benjamini Karić na tvrdnju da je Stefan Tvrtko Kotromanić “bosanski kralj”.

“Vi koji ste izbacili ime Stefan, da biste izbrisali dio istorije, sakrili činjenicu da je pripadao lozi Nemanjića i da je krunisan u Mileševi po obredu Nemanjića, pred moštima Svetog Save. Vi koji ste mu sakrili i zvaničnu titulu, izbacili da je bio srednjovjekovni vladar Srba, Bosne, Primorja i zapadnih strana. Vi koji ste sakrili krst na kruni i ono što piše na kraju povelje, a to je ‘u Hrista Boga’ što jasno dokazuje njegovo hrišćansko porijeklo. Vi koji ste spomenik, kako kažete, postavili privremeno, svjesni da je laž privremena, dok je spomenik u Banjaluci trajan, kao što je trajna i vječna istina i naša istorija. Vama koji po ko zna koji put pokušavate prekrojiti istoriju poručujem da niste uspjeli”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da “ovo nije bosanski karakter Republike Srpske, ovo je srpski karakter Bosne i Hercegovine”.