Izbori 2024 27.09.2024.

Selak: zaustavite betonizaciju i nakaradnu gradnju u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Nosilac liste SPS-a za Skupštinu grada Banjaluke Goran Selak rekao je na predstavljanju stranačkog projekta “Nova Banjaluka” da će tražiti usvajanje urbanističkog plana čime bi se, između ostalog, zaustavila betonizacija i nakaradna gradnja u centru grada na Vrbasu.

Selak, koji je i predsjednik SPS-a, naglasio je da će ova partija od budućih organa Banjaluke zahtijevati zaustavljanje donošenja regulacionih planova dok se ne usvoji urbanistički plan.

“Ako pokažemo odgovornost i brigu prema građanima, možemo da ga usvojimo do kraja ove godine”, rekao je Selak novinarima nakon što su članovi SPS-a na šetalištu kod Sabornog hrama Hrista Spasitelja predstavili građanima ključne projekte koje planiraju u Banjaluci.

On je rekao da Banjaluka treba da se širi i po uzoru na Beograd, a ne da se betonira centar grada.

“Banjaluka je uvijek bila grad zelenila, a nikako sivila. Naša poruka je da se u parkovima sadi, a ne gradi”, istakao je Selak.

On je dodao da će ova stranka snažno raditi i na podsticanju izgradnje novih vrtića i prodaje domaćih proizvoda, omladinskim projektima, te rješavanju problema sa parkiranjem i saobraćajnim gužvama u Banjaluci.

(Srna)