Izbori 2024 27.09.2024.

U ponedjeljak počinje izgradnja Gradske kuće, trga i spomen-obilježja patrijarhu Pavlu u Sokocu

ČITANJE: 2 minute

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica potpisao je danas ugovor o nabavci radova za izgradnju Gradske kuće, trga i spomen-obilježja sa direktorom kompanije Građenje d.o.o. Istočno Sarajevo Zoranom Popićem, koji je ovlašćeni predstavnik grupe ponuđača Baupartner d.o.o. Lukavac, AD Romanija Putevi Sokolac, i Tekton d.o.o. Banjaluka.

Ugovorna vrijednost radova iz predmetne nabavke ovog ugovora sa PDV-om iznosi 5.424.804,13 KM.

Investitor je opština Sokolac, a projekat finansiraju Vlada Republike Srbije, Vlada Republike Srpske, Grad Beograd i Opština Sokolac.

Načelnik Bjelica izrazio je zadovoljstvo što je tender bio uspješan i što je kompanija s kojom dugo sarađuje nosilac ovog krucijalnog projekta za Sokolac, Istočno Sarajevo i ovaj dio Republike Srpske.

“Gradska kuća je od krucijalne važnosti za kulturu sjećanja, ona se uklapa u nacionalni plan i program predsjednika Vučića i predsjednika Dodika. Oni su ovaj projekat stavili na prvo mjesto na listi projekata obje vlade. Moram da zahvalim i premijeru Milošu Vučeviću i ministrima u Vladi Republike Srbije koji su prepoznali i podržali važnost Gradske kuće. Naravno tu je i gradonačečnik našeg glavnog grada gospodin Aleksandar Šapić, koji je sa gospodinom Čučkovićem posjetio Sokolac, potom organizovao posjetu mene i mog tima Beogradu, a potom uplatio sredstva za naš projekat. Ova saradnja obuhvata i obnovu Centra za kulturu Pero Kosorić za koju takođe imamo kompletnu dokumentaciju”, istakao je Bjelica.

Projektanti ovog zdanja su Projektni studio Motika, Pin d.o.o., Elko d.o.o., Grijanjeinvest d.o.o. i Anadis d.o.o.

Nadzor vrši Republička direkcija za obnovu i izgradnju, a rok za izvođenje radova je 36 mjeseci od uvođenja u posao.