Izbori 2024 29.09.2024.

KRESOJEVIĆ: Pozivam Ninkovića da dokaže da je 15. sjednica završena

ČITANJE: 1 minuta

Šta može reći Ninković koji završava mandat sa nezavršenom sjednicom, pita gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević u obajvi na Instagramu.

– Ljubo Ninković je prvi predsjednik skupštine koji u svom mandatu nije dostigao broj dvocifrenih redovnih sjednica. Održao ih je svega devet.

Takođe, gospodin Ninković nikada nije zatvorio 15. vanrednu sjednicu Skupštine grada Banjaluka. Predsjednik skupštine nikada nije stavio na glasanje sve tačke dnevnog reda 15. vanredne sjednice skupštine, a kako bi blokirao rebalans za 2023. godinu.

Blokirajući rebalans za 2023. godinu Ninković je ostavio hraniteljske porodice bez socijalne pomoći, roditelje djece u privatnim ustanovama bez subvencija za 3 mjeseca prošle godine, boračku populaciju bez jednokratne pomoći i mnoge druge Banjalučane onemogućio u ostvarenju svojih prava.

Na ovaj način 15. vanredna sjednica traje sve do danas, još od 11 januara, te je ostvaren neslavni rekord od 262 dana trajanja jedne sjednice.

Pored toga što ova vanredna sjednica nikada nije zatvorena, Ninković je zakazivao naredne sjednice. Tako je održana 16. vanredna sjednica, a da 15. još uvijek traje. Ovakvo ponašanje ne samo da nije u skladu sa zakonom, već nije ni u skladu sa zdravim razumom.

Ukoliko griješim, pozivam Ljubu Ninkovića da pokaže papir da je 15. vanredna sjednica završena – zaključuje Kresojević.