Izbori 2024 30.09.2024.

Stevandić: Ujedinjena Srpska će uduplati izborni rezultat u Novom Gradu

ČITANJE: 2 minute

Ujedinjena Srpska želi da udupla izborni rezultat u Novom Gradu u odnosu na prije četiri godine, poruka je predsjednika stranke, Nenada Stevandića.

Stevandić je rekao da je cilj demonstrirati ozbiljnost, odnosno da nema nikakve političke podjele kada lokalne zajednice i Vlada treba zajedno da brane Republiku Srpsku i stanu na branik ustavnog poretka i institucija.

-Bitna je ta saradnja. Postoje pokušaji da se neke lokalne zajednice iskoriste kao neki strateški položaji koji bi dijelili Republiku Srpsku. Tako da večeras šaljemo poruku da je bitno sačuvati stabilnost Novog Grada, dobru komunikaciju sa Vladom i učestvovati u zajedničkom napretku i odbrani Republike Srpske – izjavio je Stevandić na tribini u Novom Gradu.

Zoran Kukavica, kandidat za odbornika, podsjetio je da u ovoj opštini postoji zajednička odbornička lista koju čine Ujedinjena Srpska, NDP i DEMOS.

– Na listi imamo 25 kandidata za odbornike, spoj iskustva, znanja i mladosti. U proteklom mandatu imali smo mukotrpne sjednice Skupštine opštine. Opozicija je na sve moguće načine pokušavala blokirati rad vlasti. Nadam se da su građani prepoznali to i da će opozicija biti kažnjeni na ovim izborima. A, očekujem da će ova naša koalicija napraviti ozbiljan iskorak na izborima – zaključio je Kukavica.

Miroslav Drljača, kandidat za načelnika opštine (SNSD), koga podržava i Ujedinjena Srpska, pohvalio je koalicionu saradnju u poteklom mandatu. Kako je rekao, gotovo sve što je dogovoreno i bilo pripremljeno za sjednice Skupštine, na kraju je i usvojeno.

-Duboko vjerujem u pobjedu na ovim izborima, vjerujem da postoji prostor u glasačkom tijelu gdje će US i naši drugi koalicioni partneri napraviti prodor. I da ćemo u naredne četiri godine imati Skupštinu koja je odgovarajuća i koja će raditi u interesu građana Novog Grada. Ove prethodne četiri godine su bile mučne, sjednice Skupštine opštine trajale su u nedogled i to je bila jedna vrsta farse ili pozorišta, a najmanje Skupština. Nadam se da će nova Skupština biti ekspeditivnija, da će više raditi u interesu građana, što ubrzava sva dešavanja u lokalnoj upravi. Vjerujem u ovu saradnju. Mi u Novom Gradu nismo izmislili ništa novo. Ono što se dešava na nivo Republike Srpske praktično smo prenijeli ovdje. Vjerujemo da će nam takav odnos dati najbolju komunikaciju sa Vladom Republike Srpske, što nam je dalje potrebno za razvoj opštine – rekao je Drljača.