Izbori 2024 02.10.2024.

Jelena Trivić pita PDP i SNSD: Zašto ćutite na kriminal?

ČITANJE: 4 minute

Na današnjoj pres konferenciji Jelena Trivić je podsjetila medije i javnost da ni nakon 10 dana otkako je iznijela informaciju da su PDP i SNSD zajedno omogućili Izetu Beganoviću, licu sa međunarodne potjernice osumnjičenom za šverc narkotika, da gradi zgradu od 14 spratova na obali Vrbasa, da se niko iz ove dvije stranke nije oglasio po tom pitanju.

„Takođe, niko se nije oglasio ni po pitanju ucjene Eko toplane koja prijeti da će ukoliko grad ne da saglasnost za poskupljenje grijanja, isključiti grijanje Banjalučanima“, izjavila je Jelena Trivić.

Trivićeva naglašava da osim što ćute političari, na određene teme ćute i tužilaštva i policija i to na optužbe koje su na račun Nebojše Drinića iznosili i Milorad Dodik i izvjesni Željko Vidačković o reketiranju.

„Nevjerovatno je da neko ko se vodi kao predsjednik Republike iznese tako teške optužbe, a da istražni organi ništa ne rade. Nevjerovatno je i da Nebojša Drinić ne podnese krivične prijave za klevetu protiv obojice“, izjavila je Trivićeva.

„Nevjerovatno je i da se kandidat Narodnog fronta za načelnika Rudog, koji je brutalno fizički napadnut od strane aktiviste SNSD-a, izbaci iz vođenja kampanje i da policija napadača odmah pusti, ne mareći za fizičku bezbjednost Marka Novakovića, našeg kandidata“, naglasila je Trivićeva.

Trivićeva je pozvala tužilaštvo da razriješi optužbe na račun Drinića o reketiranju, kao i slučaj premlaćivanja kandidata Narodnog fronta u Rudom. Naglašava da minimum pravne države mora postojati.

„Ćute i Stanivuković i Šobot na pozive za TV debatu, koja se očigledno neće održati, jer njih dvojica ne žele da se suoče sa pitanjima o kriminalu u gradu i republičkim institucijama. Žao mi je što Banjalučani nisu imali priliku da gledaju suočavanje argumenata, programa i vizija nas kao kandidata za gradonačelnike. O svim navedenim temama, imala sam želju da razgovaram sa svojim protivkandidatima u TV debati, ali oni su odbili svaki poziv“, istakla je Trivićeva.

Zato, kako kaže Jelena Trivić, će opet pred novinarima i pred javnošću Srpske, iznijeti suštinu svog programa.

„Rekli smo da je srž našeg programa rat protiv tajkuna, a to znači izbacivanje tajkunskih interesa iz rada gradske uprave i rad za narodne interese. Da bi bilo sredstava za sve ono što su stvarne potrebe grada, tajkunski interesi moraju da se sasijeku, kao i isisavanje novca iz budžeta kroz naduvane tendere. Rekli smo uvesti neradnu nedjelju. Zaustavićemo betonizaciju grada donošenjem Urbanističkog plana. Rekli smo izjednačiti cijene javnih i privatnih vrtić. Imamo program stanova za mlade čiju izgradnju će finansirati Grad, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 KM po kvadratu. Banjaluka mora dobiti svoju prvu slobodnu ekonomsku zonu što će značiti više investicija, nove fabrike i otvaranje novih radnih mjesta. Obećali smo četiri puta veće izdvajanje iz budžeta Grada za sport. Rekli smo izgraditi 1.000 novih parking mjesta. Identifikovaćemo najugroženije borce i penzionere i isplatiti im jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 KM i to će biti samo prva mjera usmjerena ka našoj najugroženijoj populaciji, dok ćemo dalje raditi na sistemskim mjerama podrške našim najugroženijim sugrađanima. Radićemo na pitanju rješavanja saobraćaja u gradu, vodosnabdijevanja i kulture u našem gradu“, obrazložila je Trivićeva u najkraćim crtama njen program kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Na kraju se osvrnula i na prozivke Bojana Kresojevića, koji ju je dovodio u kotekst SNSD-a, pa ga je upitala da li je ona ili Bojan Kresojević bio jedan od direktora Keno TV koja se bavila priređivanjem igara na sreću, a što nije moglo biti urađeno bez Mileta Radišića, odnosno Lutrija Srpske. Pitala je Kresojevića da li je Jelena Trivić ili Adriana Basara bila direktorica Asocijacije legalnih priređivača igara na sreću.

„Otkud to da se Bojan Kresojević, koji se bavio priređivanjem igara na sreću, zajedno sa pojedincima iz vrha režima, kao i Adriana Basara, koja je godinama bila dio najmračnijih struktura SNSD-a, sada nađu da nešto kažu meni koja se već deceniju borim protiv režima Milorada Dodika, ali i njihovog malog režima koji je kopija ovog celikog Dodikovog“, izjavila je Trivićeva, te zaključila:

„Dok ste vi sa režimom donosili zajedno glasali za sporne zamjene zemljišta (Korićanac), zajedno gradili tenisku rupu, zajedno glasali za Izeta Beganovića, zajedno glasali da Prointer gradi neboder u centru grada, Jelena Trivić je podnosila krivične prijave i protiv jednih i drugih – jer ste isti.“