Izbori 2024 02.10.2024.

Srđan Amidžić: Kao Draškov profesor, moram mu reći da opet prepisuje

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Draško Stanivuković je u posljednjim danima svog mandata krenuo u očajničku trku za simpatijama građana, obećavajući rješenja za probleme koje je sam ignorisao tokom protekle četiri godine. Međutim, ono što je svima jasno, jeste da Stanivuković u ovoj završnici kampanje prepisuje program doktora Nikole Šobota, našeg kandidata za gradonačelnika, poručio je Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a.

– Kao profesor fakulteta koji Draško Stanivuković još uvijek nije završio, moram da primijetim da Stanivuković prepisuje na brzinu i površno. Tako je čak obećao duplo manje sadnica nego što je planirano u Šobotovom programu, dok je rješenja za parking doslovno prekopirao. Čak nije stigao da apsolvira dio oko kolektora, koji će po Šobotovom planu biti završen do centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Delibašinom selu. Ovo prepisivanje je očigledan dokaz da je Draško Stanivuković na pragu poraza i da je spreman čak i da bude uhvaćen u prepisivanju tuđih ideja.

Kao njegov profesor, dužan sam da mu još jednom ukažem da je to sramota. Prepisivanjem se ne dolazi do uspjeha, bilo na fakultetu ili u vođenju grada. Građani Banjaluke zaslužuju gradonačelnika koji je sposoban da samostalno planira i realizuje projekte, a ne nekoga ko se krije iza tuđih ideja i obećanja.

Nakon pobjede Nikole Šobota, građani Banjaluke mogu očekivati realizaciju svih obećanja koje Stanivuković prepisuje, ali i mnogo više. Očekuju nas gradski stanovi za mlade po uzoru na bečki model, jednokratna pomoć za penzionere, kao i širenje Banjaluke kako dolikuje jednoj srpskoj prestonici, a ne Draškovoj pozornici – zaključio je Amidžić.