Izbori 2024 03.10.2024.

Amidžić: Vlast predvođena Stanivukovićem laže građane i pričinjava višemilionsku štetu

ČITANJE: 2 minute

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da je potvrđeno da je u Gradsku upravu u Banjaluci stigla tužba u vezi sa nezakonitom izgradnjom “Parka knjige” u blizini Narodnog pozorišta Republike Srpske u kojoj vlasnici zemlje na kojoj je napravljen park traže višemilionsko obeštećenje.

On je rekao da je javnost odavno upozorio na nezakonitosti u vezi sa parkom koji se gradio na tuđem zemljištu, te da je to jedan od brojnih negativnih primjera kako se gubi gradska imovina i finansijski potencijal grada.

“Ko je u vezi sa tužbom vlasnika zemlje parka našao interes na tom planu i ko stoji iza njih, ne znam. Ali na ovakvom primjeru grad je izgubio višemilionski iznos. Kao što sam to garantovao u maju, sad garantujem da će ovdje grad izgubiti toliko sredstava. A mogla su biti dovoljna i za izjednačavanje subvencija u privatnim i javnim vrtićima. Dakle, građani i javnost treba da postave pitanje ko je samo na jednom poslu oštetio grad za više od četiri miliona KM”, upozorio je Amidžić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da će se ta nezakonitost koju je na tuđoj zemlji pričinila aktuelna vlast morati platiti četiri do pet miliona KM, jer grad ne smije izgubiti ovaj park.

Amidžić je rekao da zbog takvih lopovluka, bahatosti, manipulacija i bezobrazluka u Gradsku administraciju u Banjaluci treba vratiti vratiti zakonitost, normalnost i stručnost, jer vlasti predvođene aktuelnim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem daju građanima lažna obećanja i čine nelegalne radnje.

Kada je riječ o besplatnim placevima koji će biti navodno dodijeljeni mladim bračnim parovima, Amidžić je pozvao Gradsku upravu da na tom planu objavi spisak 400 placeva sa brojevima katastarskih čestica.

“To znači da imamo komad zemlje od 300 dunuma koji je isparcelisan i ima svu i adekvatnu infrastrukturu za normalno funkcionisanje i dodjelu ljudima. Međutim, nikada nećemo dobiti taj spisak jer navedena zemlja ne postoji. Ne mogu vjerujem da se dešava ovakvo ponižavanje i omalovažavanje građana. Oni žele samo da dođu do glasova, a kada se vidi prevara izbori će već proći. Nemojte lagati ljude i pokažite notarske ugovore gdje je grad bilo kome dodijelio ijedan plac i recite gdje su ti placevi”, upozorio je Amidžić.

On je poručio da su predstojeći izbori važni jer ljudi treba da odluče da li im je potrebna jaka Banjaluka koja bi parirala jakom Sarajevu, te koja će imati mogućnost da zajedno sa građanima ide naprijed.

Podsjećajući i na negativan revizorski izvještaj dat Banjaluci, ogromna dugovanja i realokacije sredstava, Amidžić je upozorio da bi moglo doći i do kašnjenja plata pa i finansijskog kolapsa.

Oznake: izbori 2024