Magazin 19.10.2022.

Kako oprati kosu da bi duže bila čista

ČITANJE: 1 minuta

Kosa se brže masti ako je često perete i tretirate, a njen kvalitet se narušava i usljed korišćenja kozmetike i feniranja.

Kako onda oprati kosu da bi ona duže ostala čista? Stručnjaci imaju jednostavan trik u nekoliko koraka koji može sačuvati volumen i do nekoliko dana.

Počešljajte kosu da biste je lakše stilizovali nakon pranja. Savjetuje se da prvo češljate krajeve, a zatim korijen kose. Nanesite malo prirodnog ulja za kosu (kokosovo, arganovo, bademovo) na krajeve i ponovo ih počešljajte. U idealnom slučaju, potrebno je da ostavite ulje na kosi cijelu noć, ali možete ograničiti i držanje oko 15 minuta. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo djelotvornija metoda od regeneratora, jer smanjuje dodatno mašćenje kose, daje joj volumen i potpuno je prirodno.

Takođe, ono što je važno jeste da koristite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Preporučuje se da farbanu kosu perete šamponom bez sulfata. Šampon sa sulfatima mogu koristiti oni koji imaju neobojenu kosu koja se brzo masti. Ako imate kovrdžavu kosu, trebalo bi da razmislite o korištenju regeneratora za dubinsko čišćenje umjesto šampona, jer je kovrdžava kosa sklona isušivanju, piše B92.

Oznake: Kosa Pranje