Magazin 06.11.2015.

Adelin “Hello” najprodavaniji singl u posljednjih 18 godina

ČITANJE: 1 minuta
adele
Singl britanske pjevačice Adel “Hello” ima najuspješniju prvu nedjelju prodaje još od 1997. godine i numere Eltona Džona koju je posvetio preminuloj princezi Dajani “Candle in the Wind”.

Pored toga što je pjesma izbila na prvo mjesto Bilbordove Hot 100 liste, Adelin singl “Hello” je prva numera ikada koja je za samo nedjelju dana imala više od milion prodatih singlova.

Ovim uspjehom, Adel se našla “rame uz rame” sa rekordom koji drži “Candle in the Wind”. Džonova posveta princezi od Velsa bila je dvije nedjelje među naprodavanijim, sa više od 3,4 miliona prodatih singlova u debitanstkoj nedjelji, a zatim u narednoj nedjelji sa više od 1,2 miliona.

Adel će dugoočekivani treći studijski album “25” objaviti 20. novembra u izdanju XL Rekordingsa.

Spot “Hello” broji više od 249 miliona pregleda na YouTube kanalu. Brojem pregleda oborila je dnevni rekord gledanosti koji je držala Tejlor Svift sa pjesmom “Bad Blood”. Takođe, “Hello” je prestigla i rekord “Wrecking Ball” pjesme Majli Sajrus kao video koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda, i to samo za 5 dana, navodi se u saopštenju izdavačke kuće “Lampshade media”.

Ova pjesma je ujedno i najprodavanija pjesma ikada. Pored mogućnosti preslušavanja na YouTubeu, više od milion osoba platilo je preko dolar i 29 centi kako bi skinula ovu pjesmu. Drugo mjesto drži Flo Rida sa hitom iz 2009. godine “Right Round”, koji je prodao oko 636.000 digitalnih kopija u prvoj nedjelji.

Preko aplikacija “Shazam”, koja prepoznaje pjesme, za svega jedan dan preko 200.000 ljudi je željelo da zna i sluša Adelin “Hello”. Nijedan singl ikada nije imao toliko prepoznavanja na Shazamu kao ovaj, dodaje se u ovom saopštenju.

(Agencije)