Vijesti 06.09.2015.

Akcija na Rači: Šoferi švercovali riječnike i steroide

ČITANJE: 1 minuta
БАЊАЛУКА, 6. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У заједничкој акцији сузбијања кријумчарења робе, службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ и Граничне полиције БиХ открили су у скривеним просторима у аутобусима робу вриједности 24.000 КМ.

U zajedničkoj akciji suzbijanja krijumčarenja robe, službenici Uprave za indirektno oporezivanje i Granične policije BiH otkrili su u skrivenim prostorima u autobusima robu vrijednosti 24.000 KM, saopšteno je iz UIO.

Roba je, kako se navodi, otkrivena u autobusima koji su iz Srbije ušli u BiH, i to uz pomoć posebne specijalističke opreme, donirane od Programa pomoći unapređenja sistema izvozne kontrole.

Na graničnom prelazu Rača, u autobusu banjalučke firme “Neobas”, u improvizovanom prostoru ispod stepeništa zadnjih vrata, pronađena je neprijavljena roba stranog porijekla (patike, rezervni autodijelovi, dodaci prehrani za sportiste), tržišne vrijednosti 7.000 KM.

Na putu Rača – Bijeljina, u mjestu Balatun, izvršen je detaljan pregled autobusa u vlasništvu istog prevoznika, i tom prilikom je u prostoru za prtljag i iza rezervoara pronađena roba stranog porijekla (odjeća, albumi, prehrana za pčele), tržišne vrijednosti 8.000 KM. Roba nije bila prijavljena za carinski postupak.

Na putu Pavlovića most – Bijeljina, u mjestu Dijelovi, u toaletu autobusa bijeljinske firme “Semberijatransport” pronađena je neprijavljena roba za carinjenje stranog porijekla (riječnici engleskog jezika), tržišne vrijednosti 9.000 KM.

U svim ovim slučajevima roba je privremeno oduzeta, a protiv počinilaca će nadležnim sudovima biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u saopštenju.

(Agencije)