Magazin 01.02.2023.

Alek Boldvin i rekviziterka optuženi za ubistvo na snimanju filma

ČITANJE: 1 minuta

Glumac Alek Boldvin i rekviziterka Hana Gutirez Rid optuženi su u utorak za ubistvo iz nehata za fatalni pucanj od kojeg je stradala snimateljla Halina Hačins na setu vesterna “Rust” 2021. godine, rekao je portparol tužioca američke savezne države Novi Meksiko.

Okružna tužiteljka Meri Karmak-Altvajs najavila je 19. januara da će podnijeti tužbu do kraja mjeseca, nakon spekulacija da ima dokaze da je Alek Boldvin pokazao kažnjivo nepoštovanje bezbjednosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak koji je usmrtio Halin Hačins.

Heder Brever, portparol kancelarije tužioca, rekla je da je okružna tužiteljka podnijela tužbu protiv Boldvina i Gutierez-Rid.

Glumac je porekao odgovornost za pucanje rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je posao Gutierez-Rid, kao i drugih stručnjaka za oružje, bio da obezbijede da u njemu nema metaka.

Gutierez-Rid je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Dejvu Halsu. Hals je revolver predao Boldvinu te rekao da je “hladan”, što znači da nema eksplozivno punjenje, prema objašnjenju policije. Prema bezbjednosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka, a pravi meci strogo su zabranjeni na setovima, prenosi dnevnik.hr.