Magazin 03.07.2016.

Alisa u zemlji čuda: U BiH žive 24 Marsovca, 4 vještice, 7 vilenjaka, jedan vukodlak…

ČITANJE: 1 minuta

Prema popisu stanovništva u RH koji je održan 2012., 303 građanina Hrvatske izjasnili su se da im je džedaj vjera, njih 57 kazali su kako vjeruju u Hajduk, a po narodnosti u Hrvatskoj su bila 123 Zemljanina, 24 Marsovca i 20 Klingonaca.

Popis u BiH potvrdio je da Klingonci ne žive samo u Hrvatskoj. Čak 47 građana BiH izjasnilo se kao Klingonci. Tako, 20 Klingonaca živi u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom.

Marsovaca nema. Pripadnika džedaj vjere nema, ali zanimljivo će biti vidjeti koliko je u BiH danas pripadnika crkve patarenske, srednjovjekovne šizme, koja je navodno preživjela.

Vukodlak živi u Foči

Pojavile su se i sumnje, da su iz određenih religioznih centara moći vršeni pritisci da se prisutnost patarena u BiH ignoriše. Osim Klingonaca, zanimljivo je da se znatan dio BH građana izjasnio kao Vulkanci, čak njih 77, što je 10 puta više nego u Hrvatskoj.

Niko se u BiH nije izjasnio da mu je vjera Hajduk, niti Velež niti Željo, ali 15 građana BiH izjasnili su se da im je vjera Zrinjski i svi su, naravno iz Mostara.

U BiH osim Klingonaca  i Vulkanaca živi 5 Borgova, 7 vilenjaka, 4 vještice, 2 Morlaka  i jedan… vukodlak.

Zanimljivo je da izvjesni “vukodlak” živi u Foči, dok su svi “vilenjaci” nastanjeni u Ljubuškom.

(Euroblic)