Vijesti 30.09.2015.

Aplikacija “BL BUS” ima 5.000 korisnika

ČITANJE: 1 minuta
BL-Bus
Aplikaciju “BL BUS”, koja je počela sa funkcionisanjem prije mjesec dana, do sada je preuzelo oko 5.000 korisnika.

-Bitno je napomenuti da je za prvih 48 sati aplikaciju preuzelo hiljadu korisnika, a prema rječima IT stručnjaka i programera niti jednu aplikaciju koja je urađena za određeni sadržaj ili aktivnosti u gradu nije preuzeo u prvih 48 sati toliki broj korisnika – kazao je šef Odsjeka za saobraćaj, Slavko Davidović.

S obzirom na to da je aplikacija urađena za određeno područje (Grad Banjaluka) i za određenu kategoriju stanovništva (korisnike javnog prevoza) u nadležnom Odsjeku kažu da je broj preuzimanja za prvih mjesec dana iznad svih očekivanja.

-Ono što je zanimljivo je da smo dobili veliki broj poziva da u aplikaciju uključimo i linije koje nisu u nadležnosti Gradske uprave grada, odnosno da u aplikaciju uključimo i polaske iz Trna, Laktaša, Gradiške, Čelinca i drugih gradova – kaže Davidović.

Za početak sljedeće godine, kako je rekao – planirano je da aplikacija dobije svoju englesku verziju, i da na stajalištima budu istaknuti tzv. QR kodovi, čijim skeniranjem bi korisnik automatski bio upućen do sadržaja vezanog za dato stajalište.

Za one koji još nisu preuzeli aplikaciju, napominjemo da je ona urađena i za android i IOS platforme i može se preuzeti na Google play-u, na App Store-u i internet strani bl-bus.com.

Takođe, za naše starije sugrađane odštampano je 15.000 brošura redova vožnje, čija je podjela u toku.

Mogu se dobiti prilikom kupovine mjesečne karte ili uzeti ispred Prijemne kancelarije u zgradi Gradske uprave.

Brošure su besplatne.