Aplikacija “BL BUS” ima 5.000 korisnika

BL-Bus
Aplikaciju “BL BUS”, koja je počela sa funkcionisanjem prije mjesec dana, do sada je preuzelo oko 5.000 korisnika.

-Bitno je napomenuti da je za prvih 48 sati aplikaciju preuzelo hiljadu korisnika, a prema rječima IT stručnjaka i programera niti jednu aplikaciju koja je urađena za određeni sadržaj ili aktivnosti u gradu nije preuzeo u prvih 48 sati toliki broj korisnika – kazao je šef Odsjeka za saobraćaj, Slavko Davidović.

S obzirom na to da je aplikacija urađena za određeno područje (Grad Banjaluka) i za određenu kategoriju stanovništva (korisnike javnog prevoza) u nadležnom Odsjeku kažu da je broj preuzimanja za prvih mjesec dana iznad svih očekivanja.

-Ono što je zanimljivo je da smo dobili veliki broj poziva da u aplikaciju uključimo i linije koje nisu u nadležnosti Gradske uprave grada, odnosno da u aplikaciju uključimo i polaske iz Trna, Laktaša, Gradiške, Čelinca i drugih gradova – kaže Davidović.

Za početak sljedeće godine, kako je rekao – planirano je da aplikacija dobije svoju englesku verziju, i da na stajalištima budu istaknuti tzv. QR kodovi, čijim skeniranjem bi korisnik automatski bio upućen do sadržaja vezanog za dato stajalište.

Za one koji još nisu preuzeli aplikaciju, napominjemo da je ona urađena i za android i IOS platforme i može se preuzeti na Google play-u, na App Store-u i internet strani bl-bus.com.

Takođe, za naše starije sugrađane odštampano je 15.000 brošura redova vožnje, čija je podjela u toku.

Mogu se dobiti prilikom kupovine mjesečne karte ili uzeti ispred Prijemne kancelarije u zgradi Gradske uprave.

Brošure su besplatne.

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.