Magazin 22.09.2015.

Apple automobil na tržištu 2019. godine?!

ČITANJE: 1 minuta
apple auto
Apple ubrzava napore i povećava ekipu od trenutno 600 radnika za čak tri puta kako bi do 2019. godine projekt Titan dobio i svoje službeno predstavljanje kao Appleov automobil.

Iako se u početku nagađalo kako se u Cupertinu razvija automobil bez vozača, Wall Street Journal piše kako prvi Appleov automobil neće biti u potpunosti autonoman, barem ne u početku.

Nepotvrđeni izvještaji počeli su nicati nakon sastanka rukovodstva Applea sa čelnicima Ministarstva za promet u Kalifoniji na kojem je vjerovatno bilo riječi o legislativi koja prati autonomna vozila.

Appleova predanost je jasan znak kako vide svoje priliku za ulazak na automobilsko tržište, gdje bi mogli iskoristiti svoja znanja stečena razvijanjem iPhonea i ostalih gadgeta te tehnologije u području baterija, senzora te integracije hardwarea i softwarea.

Kako je razvitak automobila zahtjevan pothvat, postavljanje 2019. kao godine kada će automobil biti predstavljen javnosti je i više nego optimističan. Naime, nakon što Apple razvije dizajn i napravi prototipove, vozilo mora proći brojne testove prije nego ugleda svjetlo dana.

(NN)