Magazin 21.10.2022.

Audio-vizuelni centar RS i Banski dvor započinju saradnju

ČITANJE: 2 minute

Direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović i v.d. direktora Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić potpisali su danas Memorandum o saradnji.

– Početak saradnje će biti ozvaničen 1. novembra (utorak) 2022. godine otvaranjem izložbe filmskih plakata “Tragovi jednog vremena# (plakati iz perioda 1945 – 1970) u 18.30 u Malom izložbenom salonu Banskog dvora i promocijom dvije knjige “Pisci u bioskopu” autora Slobodana Šijana i “Priručnik za pisce scenarija” autora Sida Filda koje će biti održane od 19.30 u koncertnoj dvorani Banskog dvora – saopšteno je iz Banskog dvora.

Specijalni gost na događaju biće slavni srpski režiser Slobodan Šijan.

– Ovaj dokument će omogućiti sveobuhvatnu kulturnu saradnju i razmjenu projekata prema godišnjim programima koje ustanove donose u okviru svojih redovnih aktivnosti. U susret značajnoj godišnjici i skorašnjem obilježavanju 90 godina Banskog dvora u Banjaluci, intenzivno nastavljamo sa aktivnostima koje iz dana u dan potvrđuju naš trenutni status regionalno prepoznatljivog kulturnog centra, koji na najljepši mogući način, kroz kulturu i umjetnost, doprinosi kulturnoj i globalnoj afirmaciji Banjaluke i Republike Srpske – rekao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

V.d. direktora Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić rekla je da je značaj ove saradnje višestruk. Kako je objasnila, s obzirom na brojne aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, želja im je bila da kao direktnog partnera u organizaciji imaju Banski dvor.

– Biće nam zadovoljstvo i čast da sarađujemo sa Banskim dvorom, koji svojom djelovanjem i misijom, ali i reprezantativnim prostorom i infrastukturom može da doprinese i da na značaju svim ovim događajima. Sigurni smo da uspostavljamo saradnju na obostrani interes i zadovoljstvo, a Banjaluku mapiramo kao regionalni centar svih važnih kulturnih događaja – objasnila je ona, prenosi Glas Srpske.

(SB)