Magazin 30.03.2021.

“AUTIZAM GOVORI SRCEM”: Humanitarni koncert 2. aprila na Jutjubu

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarni koncert “Autizam govori srcem” biće emitovan 2. aprila na Jutjub kanalu Centra za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete” povodom obilježavanja Svjetskog dana autizma.

Ova tradicionalna manifestacija organizuje se radi podizanja svijesti javnosti o potencijalima i potrebama djece sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju, te pružanja neophodne podrške njima i njihovim porodicama, navodi se u saopštenju Centra.

Tokom aprila biće aktivan i humanitarni broj 1415 da bi se prikupila prijeko potrebna sredstva za nabavku EEG aparata koji snima rad talasa mozga i veoma je značajan za ranu dijagnostiku.

Iz ovog Centra su istakli da pune tri godine “vode bitku” za nabavku aparata koji košta od 30.000 do 50.000 KM, zavisno od modela i performansi.

Organizatori humanitarnog koncerta “Autizam govori srcem” su Centar za edukaciju “Tvoja riječ” i Centar za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”.

“Uz podršku brojnih donatora i sponzora, te Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, bez obzira na tešku ekonomsku i epidemiološku situaciju, mi uvijek idemo korak dalje i ostaćemo vjerni svojoj misiji da ovoj osjetljivoj populaciji uvijek budemo vjetar u leđa”, poručili su iz Centra.

Koncert će biti emitovan u 18.00 časova.

(Srna/SB)