Magazin 14.09.2020.

Autorsko veče Saše Karanovića u Art bioskopu Banskog dvora

ČITANJE: 1 minuta

U Art bioskopu Banskog dvora u ponedjeljak, 14. septembra, u 20:00 časova biće održano autorsko veče Saša Karanovića u okviru kojeg će biti prikazana dva nagrađena kratkometražna filma “Oj, Krajino” i “Kostakurta” (“Bajka o Satankrajini”).

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen na 20 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Saša Karanović je rođen u Sarajevu 1989 godine. Živi i radi u Banjaluci. Studirao je režiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Magistrirao filozofiju. Kao dio tima ,,Bosonoga“ produkcije, iz Banjaluke, radio je kao pomoćnik reditelja na igranim serijama „Meso“ i „Kosti“. „Kostakurta“ je njegov drugi film. Sa filmom „Oj, Krajino“ iz 2016. godine, osvojio je nagradu za najbolji bosanskohercegovački studentski film na Sarajevo film festivalu.

“Kostakurta” je takođe nagrađena u Sarajevu, istom nagradom, 2019. godine, Specijalnom nagradom žirija na ,,Kustendorfu“, takođe 2019. godine, i Koskarom za najbolji film zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije, na Festivalu srpskog filma fantastike.

(E.M/banjaluka.net)