Magazin 18.06.2021.

BANJA LUKA FEST: Kastel dobija novo ruho

ČITANJE: 2 minute

Prvi internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest” biće održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula, a svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana.

Program “Banja Luka Festa” pored vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača pratiće i glamurozna scena tvrđave Kastel. Organizatori pripremaju tvrđavu Kastel u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela (prostora kod Kamene kuće) kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom, pružiće nam potpuno drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

Za savršen ambijent festival se realizuje na izuzetno visokom nivou produkcije. Publiku će dočekati velika scena po najsavremenijim standardima, specijalno dizajnirana platformu sa sjedećim mjestima, a sve će pratiti veliki broj novinarskih ekipa iz cijelog regiona.

Poznate ličnosti iz svijeta muzike, pozorišta i filma, proći će crvenim tepihom na Kastelu ovoga ljeta, kao i publika iz čitavog okruženja.  Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju ugođaj će upotpuniti after parti nakon koncerata.

“Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svedoči i sam projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati Banja Luka Fest u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posete Banja Luku, i uživaju u svemu što smo pripremili”- poručuju organizatori.

  1. jul – Stefan Milenković i “Camerata” Novi Sad izvode djelo“Carmina Burana” Carla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić
  2. jul – Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom pod upravom Dubravka Isakova
  3. jul – Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom Jevtićem
  4. jul – Mariza, portugalska fado diva
  5. jul – Rade Šerbedžija i “Zapadni kolodvor”

Program festivala održaće se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama propisanim od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ulaznice su u prodaji putem online prodajnog sistema www.kupikartu.ba, na Trgu Krajine ispred Robne kuće “Boska” i u Agenciji “Stars and more” Jevrejska 6, prvi sprat, a kontakt telefon je 065 001 919.

Festival podržali: Mtel, Nova banka, Coca-cola, Tuborg i mnogi drugi.

(E.M)

Oznake: Banja Luka fest