Biznis 21.08.2015.

Banja Vrućica obara nove rekorde, gosti stižu i iz Dubaija

ČITANJE: 1 minuta

bazen

U Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” za prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je više od 95.000 noćenja, što je za 25 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz ovog centra navode da je ove godine zabilježena najveća posjećenost u posljednjih 25 godina.

– Povjerenje koje nam naši gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako, te nastojimo da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa – naveo je vršilac dužnosti generalnog direktora ZTC-a “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević.

Ove godine u “Banji Vrućici” zabilježen je i konstantan rast posjeta turista iz inostranstva, koji su ostvarili 40 odsto od ukupnog broja noćenja, a što je za 25 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

– Samo ovoga ljeta, osim gostiju iz evropskih zemalja, imali smo goste iz Rusije, Dubaija, Kuvajta, Australije, Saudijske Arabije. Svakako najviše stranih gostiju u prvih šest mjeseci ove godine došlo nam je iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, te Austrije, NJemačke i Italije – objasnio je Radošević.

U Centru “Banja Vrućica” ističu da su veoma zadovoljni i radom otvorenog bazenskog kompleksa tokom ljetne sezone, kojeg su ove godine obogatili novim hidromasažnim bazenom.

U “Banji Vrućici” u toku je i izgradnja podzemnog tunela između hotela “Kardijal” i “Srbija” koji će olakšati kretanje gostiju u predstojećem zimskom periodu.

(Agencije)