Biznis 01.08.2021.

„Banja Vrućica“ se oporavlja od kovida: Prihodi veći za 1,3 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Prihodi Zdravstveno turistički centra „Banja Vrućica“ su u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 6,4 miliona i za 1,3 miliona su veći nego u istom periodu prošle godine.

Banja je uspjela da na polugodištu prikaže dobit od 1,5 miliona KM, što je veliku uspjeh s obzirom da su prošlu godinu završili sa minusom od 1,57 miliona KM, piše Capital.ba.

Glavnim razlogom boljeg poslovnog rezultata smatra se rehabilitacija velikog broja pacijenata koji su preležali koronu sa teškim simptoma.

“Na rezultat je uticala prvenstveno značajna popunjenost hotela post kovid programom i povećanje cijena usluga za FZO RS”, navode u Upravi preduzeća uz objavljene polugodišnje finansijske izveštaje.

Banja Vrućica nema obavezu plaćanja poreza na dobit.

“U prvih šest mjeseci 2021. godine Društvo nema obavezu za porez na dobit zbog prenosa gubitka iz prethodne godine koji poništava obavezu po osnovu dobitka iz tekuće godine”, navode oni.

U Upravi ističu da imaju značajna obrtna sredstva te nizak nivo obaveza što im garantuje sigurnost u poslovanju.

Podsjećamo, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske finansirao je pacijenatima koji su preležali koronu, a koji su imali težu kliničku sliku rehabilitaciju u Tesliću.

Takođe, ubjedljivo najviše turističkih vaučera koji je vlast dijelila građanima je potrošeno u “Banji Vrućica” odnosno u njenim hotelima i ugostiteljskim objektima.

(N.S)

Oznake: Banja Vrućica