Vijesti 23.07.2016.

Banjalučani ne znaju da parkiraju?

ČITANJE: 1 minuta

Komunalna policija Banjaluke izvršila je u prvoj polovini godine 14.547 komunalno-inspekcijskih nadzora i izdala 1.929 prekršajnih naloga, od čega 1.602 zbog nepropisnog parkiranja motornih vozila, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zbog protivpravnog zauzimanja javnih površina izdata su 142 prekršajna naloga, 39 za prekoračenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, 25 za narušavanje kućnog reda u stambenim zgradama, te osam za nepropisno reklamiranje.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Milenko Letić rekao je da je zbog neplaćanja parkinga blokirano 2.808 vozila, te da je tokom prvih šest mjeseci donieseno i 229 rješenja kojima je naloženo izvršenje mjera i radnji prema subjektima kontrole.

Letić kaže da se u ovom periodu najveći broj kontrola odnosio na nadzore nad odlukama o komunalnom redu i o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada.

On ističe da su komunalno-inspekcijski nadzori vršeni prema utvrđenom planu rada, kao i po pisanim i telefonskim prijavama građana.

Letić je istakao da će komunalna policija nastojati da, realizujući utvrđene planove, dovede u potpunosti u red stanja u svim oblastima za koje je nadležna.

(SRNA)