Sport 01.02.2017.

Banjalučanin kriv za namještanje utakmice

ČITANJE: 1 minuta

Nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca i kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović proglašen je krivim u Francuskoj za namještanje utakmice.

Popularni Baka je od suda u Monpeljeu kažnjen sa četiri mjeseca zatvora uslovno i 20 hiljada evra kazne, prenijeli su mediji u Francuskoj.

I braća Nikola i Luka Karabatić osuđeni su na uslovnu zatvorsku kaznu od dva mjeseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i namještanju meča 2012. godine.

Osim njih trojice, ukupno je osuđeno još 13 ljudi za prevaru i namještanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine.

Najgore je prošao menadžer bukmejkerske kuće Nikola Žile koji pored iste uslovne kazne mora da plati i 40 hiljada evra.

Osim petorice rukometaša (Dragan Gajić, Samuel Onrubija, Primož Prost, Mikael Robin i Isam Tej), u namještanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine umiješano je još osam ljudi, a sve novačane kazne su u rasponu od 10 do 40 hiljada evra.

Bojinović je trenutno igrač Trembeja, koji se takmiči u Drugoj ligi Francuske, u karijeri je između ostalih nastupao za Partizan, Barselonu, Ademar Leon, Pari sen Žermen i Monpelje.

(Mondo.ba)