Vijesti 18.10.2016.

Banjalučanin oštetio budžet RS za više od pet miliona maraka

ČITANJE: 1 minuta

Protiv Banjalučanina M.O. (55) Centar javne bezbjednosti Banjaluka danas je podnio Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “nesavjestan rad u službi”, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako saznajemo, M.O. je izvšenim krivičnim djelom pričinio materijalnu štetu budžetu RS za oko 5.242.760 KM. “Nezavisne” sazanju da je izvještaj podnesen protiv Milenka Obradovića.

“Naime, lice se sumnjiči da je u svojstvu direktora Agencije za agrarna plaćanja iz Banjaluke, u 2012. godini, svjesnim i kontinuiranim kršenjem Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, donosio na mjesečnom nivou rješenja za isplate različitih novčanih iznosa – premija za tri preduzeća iz Republike Srpske. Preduzeća nisu ispunjavala uslove predviđene Pravilnikom iz razloga jer nisu izmirila obaveze iz prethodnog perioda prema Agenciji, nadležnom ministarstvu i javnom preduzeću iz Banjaluke, te kao takva nisu mogli biti korisnici podsticajnih sredstava“, rekal je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

(nezavisne.com)