Magazin 21.04.2021.

Banjalučanin Robert Dacešin ostvario životni san: Uskoro objavljuje putopisnu emisiju

ČITANJE: 2 minute

Bh. avanturista Robert Dacešin je snimio putopisnu emisiju “Po svijetu sa Robertom Dacešinom” o destinacijama koje je posjetio tokom prošle i ove godine, kako bi gledateljima opisao sve što je imao priliku vidjeti tokom uzbudljivih putovanja.

Do sada je snimljeno nekoliko epizoda emisije, a uskoro planira putovati na nove destinacije. Međutim, govori kako svako mjesto na svijetu ima i drugu stranu medalje, koju također treba pokazati publici. piše Klix.

“Zasad već imamo spremnih 11 videa dužih od 20 minuta iz Pakistana, Meksika, Paname i Turske, a cilj je da do kraja godine imamo još nekih 20, s afričkih destinacija poput Namibije, Zambije, Etiopije te mjesta kao što su Filipini i slično. Ono što želimo napraviti serijalom ‘Po svijetu sa Robertom Dacešinom’ jeste da pokažemo našim ljudima neka egzotična mjesta te prikažemo realnu sliku života u tim dijelovima svijeta. U svakom videu se uvijek trudimo da imamo lokalce koji pričaju o životu tamo te da donesemo sirovu sliku, bez uljepšavanja, o tome kako se negdje živi. Nadam se da će ljudima biti edukativno i zanimljivo”, kaže Dacešin.


Početak pandemije je sve putnike doveo u nezavidnu situaciju, ali Dacešin nije očajavao. Kada su internacionalna putovanja onemogućena, odlučio je istraživati rodnu Bosnu i Hercegovinu i upustio se u spisateljske vode napisavši turistički vodič koji ovu zemlju predstavlja na dostojan način.

“Pred sam početak pandemije vratio sam se s Kube, bukvalno posljednjim letom za Sarajevo koji je išao iz Istanbula, potom sam dosta putovao po Bosni i Hercegovini, objavio sam i ovaj turistički vodič za putovanje po našoj zemlji, s 80 najljepših mjesta za posjetiti i zaista shvatio koliko je lijepa zemlja u kojoj živimo”, govori on.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели RIO priče sa putovanja ♥ (@rio_price_sa_putovanja)

Granice su se relativno brzo otvorile te je odlučio nastaviti pustolovine bez straha od uvođenja ponovnog lockdowna. Proširio je svoju listu posjećenih zemalja i nema sumnje kako je doživio situacije koje će pamtiti do kraja života.

“Nakon toga, kada su mjere relaksirane, otišao sam dva puta u Tursku, zatim u Pakistan, a upravo sam se vratio s putovanja od dva mjeseca u kojem sam obišao Meksiko, Panamu, Kostariku, Nikaragvu, Honduras, Gvatemalu te na kraju bio i u Americi”, kaže Dacešin.

Robert Dacešin je osoba koja se “krije” iza stranice Rio priče sa putovanja, koja je definitivno omiljeno online odredište svih ljubitelja putovanja iz regije.Proputovao je 58 zemalja i bio na pet kontinenata. Rad na putopisnoj emisiji je bio njegova životna želja i neizmjerno je sretan što ju je uspio ostvariti. “Po svijetu sa Robertom Dacešinom” će svi zainteresovani moći gledati na njegovom YouTube kanalu  kanalu ponedjeljkom od 20 sati, kao i na Alternativnoj i Herceg televiziji.

(E.M)

Oznake: Robert Dacešin