Vijesti 22.07.2016.

Banjalučanin tražio 1000 KM od sugrađanina da ne bi objavio njegov kompromitujući snimak

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanin čiji su inicijali B.G. (19), uhapšen je zbog sumnje da je ucjenjivao sugrađanina od kojeg je tražio 1.000 KM da ne bi javno objavio kompromitujući video-snimak iz njegovog izgubljenog mobilnog telefona.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje radi se o Bogdanu Galiću koji je pronašao telefon izgubljen u banjalučkom naselju Lauš, a ucjenjivač i žrtva se nisu od ranije poznavali.

Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka, Marija Markanović, je rekla da je Banjalučanin juče prijavio policiji da ga je u srijedu, 20. jula, nazvalo nepoznato lice i tražilo 1.000 KM da ne bi objavilo kompromitujući video-snimak iz mobilnog telefona kojeg je izgubio krajem aprila.

Ona je navela da je policija uhapsila B. G. juče poslijepodne u Ulici Krajiških brigada u Banjaluci i kod njega pronašla memorijsku karticu sa spornim video-snimkom.

Markanovićeva je rekla da će memorijska kartica biti poslata na vještačenje, te dodala da je, prema nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva, u toku rasvjetljavanje krivičnog djela ucjena.

Osumnjičeni je, nakon kriminalističke obrade, pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

(blic.rs)