Vijesti 07.09.2015.

Banjalučanki na prevaru ukradeno 15.000 KM

ČITANJE: 2 minute
kradja banjaluka

Šezdesetdevetogodišnja Božica Zarić iz Banjaluke u petak je preživjela pravi pakao. Na vrata joj je pozvonila mlada žena, naizgled trudnica, zamolivši za čašu vode.

Božica je u stanu bila sa komšinicom i nijedna nije ni posumnjala šta im se sprema.

Dobro pripremljena prevarantkinja bila je upoznata sa Božicinom porodičnom situacijom.

Znala je da joj je sin poginuo, a rekla joj je da će joj za 15 dana poginuti i drugi ako je ne oslobodi crne magije. I to besplatno.

-Nije mi tražila novac. Nego, tražila je novac da ona kobajagi izvede neke čarolije, nemam pojma. Ona samo viče, samo što više iznosi za Romea. Ništa sebi, kaže, neću uzeti, samo kafu. I opet se ona uzima za stomak, ovoga mi, kaže djeteta- priča Božica.

Puna tri sata trajao je ritual koji je prevarantkinja izvodila. Tražila je kafu, šećer, svijeće. Tjerala je Božicu da nekoliko puta prebroji novac. Preturila je cijelu kuću. Znala je da Božica ima i marke i dolare, iako, kaže nesrećna žena, nikome o novcu nije ni pričala. Komšinica ju je ispratila na vrata, da bi nedugo zatim, shvatila da para nema.

-Ja brže-bolje pozovem policiju. Bila mi je sinoć ova, neku izjavu uzela. Uzela je što je ono ona napisala, neki broj, ja ne znam. Onaj broj ne postoji. To ne postoji, taj broj na mobilnom-priča nesrećna starica.

Komšinica šokirana priča kako ih je žena potpuno zbunila. Sada priznaje da je trebalo da posumnja u njene namjere. Božica, kaže, živi na 11. spratu i čudno je zašto bi trudnica po čašu vode išla čak tamo.

Kradljivica je iskoristila trenutak nepažnje i sa 15.000 maraka se spustila liftom ispred zgrade, gdje ju je najvjerovatnije pokupio automobil.

Božicina komšinica bila je na informativnom razgovoru u policiji. Tvrdi da je ženu prepoznala na jednoj od fotografija koje su joj policajci pokazali.

Božica je, priča, skupljala novac za nadgrobni spomenik. Bolesna je, stara i kaže da je htjela da se osigura.

S obzirom da je komšinica prevarantkinju prepoznala na fotografiji u policiji, strahuju da joj ovo nije prva krađa. Apeluju na građane, naročito na penzionere koji žive sami, da paze koga puštaju u kuću.

(NN/ATV)